Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 29 d’agost del 2014

Línies assassines


Les línies elèctriques són un parany mortal per l’avifauna, i més els dies de boira i això,  és el que ha passat aquesta setmana al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (PNAE), on hi han mort cigonyes i flamencs. Personalment he vist 3 exemplars de cigonya blanca electrocutats a la torre que hi ha al costat del Centre d’Informació del Cortalet i, un flamenc que ha estat fulminat per la línia que passa per sobre l’estany d’en Pericus a Castelló d’Empúries, ves a saber quines són les xifres reals, possiblement força més altes.
En els països civilitzats quan es declara un Parc Natural tothom hi vetlla per deixar-lo el més ben arregladet possible. El PNAE fa més de 30 anys que es va crear i, a dia d’avui totes les línies elèctriques segueixen passant per allà mateix, això vol dir que ho fan per sobre dels estanys, ja sigui Reserva Integral o simplement  zona del Parc Natural. Amb els beneficis que tenen aquestes empreses elèctriques, seria un “puntasso” que hi fessin alguna cosa per soterrar-les i evitar aquesta carnisseria continuada. No us sembla? Però, no hi ha cultura de protecció del patrimoni natural. Malauradament els guanys que tenen han d’anar per pagar als “ex” presidents de govern, ministres i altres corruptes, tot gent de bona fe que els han ajudat a fer i desfer al seu antull.
Serveixi aquesta foto que avui us presento de denúncia d’aquest fet i que remogui la consciència d’ algú. 
El flamenc va ser il·luminat amb llum càlida i la torre elèctrica es va fer amb llum freda. He enfocat el cadàver de l’ocell que estava molt a prop de la càmera i és per això que hi ha un desenfoc del fons, la línea elèctrica i el cel. Espero que us agradi.

12 comentaris:

  1. Ho sento, però mai em pot agradar una imatge com aquesta...
    Una pena les línies, però és el preu que hem de pagar per viure com ho fem o es poden fer les coses d'una altra forma?
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Simplement és una foto denuncia, mai m,he quedat parat devant de fets com aquest i els he denunciat. Crec amb el poder de la xarxa. Possiblement que aquest fet no motivarà cap denúncia (ho estic investigant) però com bé saps, si una persona mata una d,aquestes espècies li cau el pèl, si ho fa una empresa com una elèctrica no passa res... :-(

      Elimina
  2. Eduard, totalment d'acord amb tu. Ara que cada cop sóc menys jove, veig clar que les lleis i la justícia no són iguals per tothom, i no és demagògia.
    Per cert, no sé com coi t'ho vas fer per il·luminar la torre, devies portar una llanterna molt potent, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Narcis, la torre no és molt alta, enganya una mica la prespectiva de contrapicat que he fet. Lanlot és un ledlenser, a uns 200 lumens.

      Elimina
  3. Es una lástima y me duele ver maltratar a los animales o como en este caso verlos muertos en la orilla de la carretera o en mitad de algún prado electrocutados pero este es el mundo que nos ha tocado vivir Eduard y está claro que la Ley no es igual para todos, un abrazo compi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sin duda que es la sociedad que nos ha tocado vivir pero reclamo un inconformismo activo por parte de todos los amantes de la naturaleza. No podemos ser unos esoectadores pasivos :-) Tampoco se trata de desenterrar las hachas, pero si una actitud de protesta y de denuncia. Un abrazo Seva

      Elimina
  4. Este tipo de cosas me pone de muy mala leche Eduard, porque te das cuenta que en esto de la conservación del medio ambiente no funciona ni las denuncias, ni las presiones, .... Por supuesto que le energía es imprescindible para nuestra existencia, pero lo que no puede ser es imprescindible para unos y mortal para otros. Si se gasta dinero, recursos, en las cosas más inútiles, porque no se aplica a esto. Convéncete, porque eso lo reclama realmente una minoria de la sociedad, y además de manera civilizada. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Completamente de acuerdo Jose. Lo que pasa es que a estos señores de las eléctricas les tengo una manía desde hace años. Han ensuciado los paisajes más bonitos de la península ibérica, yblo han hecho sin ningun tipo de sensibilidad, los recorridos son diseñados para optimizar sus beneficios y en perjucio del resto de la sociedad, todo con la benedicción de los corruptos de turno. Aish!!! Y nosotros debemos de viajar a Islandia para encontrar el paisaje soñado. Igual algun dia se nos terminan los paisajes pristilos y cojemos la radial ;-) un abrazo

      Elimina
  5. Bones Eduard,

    Reconec que sóc molt ignorant i no sé si hi ha altres maneres de fer les coses (de fer arribar subministrament elèctric en aquest cas). La lògica em diu que segur que n'hi deu haver a un cost superior però... no és preferible pagar aquest cost en forma de diners que no pas pagar-lo mediambientalment?

    Fixeu-vos en les torres de la MAT, sortint de Figueres a l'alçada de l'autopista i gran part de la N-II, són molt altes i molt lletges! Són gegants de ferro trepitjant camps fràgils. No sé que deuen opinar els turistes però no ens ha fet pas guanyar encant (encara prefereixo els aerogeneradors a aquestes torres).

    T'animo a que presentis aquesta foto en algun concurs en què facin categoria de fotodenúncia com a naturalistes de Girona o MontPhoto, no sé si guanyaries però segur que en faries bona difusió.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Daniel per la teva opinió i consell. Segur que hi ha altres maneres de fer les coses i millorar´les. Si volem ser un país civilitzat no podem permetre que les nostres infraestructures produeixin aquests impactes. Jo no vull aquest progrès :-)

      Elimina
  6. Respostes
    1. Benvinguda al blog! A veure si un dia t'animes i si estàs per Llançà compartim una sortida

      Elimina