Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 4 de juny del 2014

Tenerife V


Una de les coses que em feia més  il·lusió en la visita a Tenerife, era fotografiar las Cañadas del Teide per la nit, tan sols disposava d’una nit apta per fer-ho,  i el més greu de tot, és que vaig estar a punt de no anar-hi pel cansament. Per sort, tres floretes vint anyeres vam acompanyar-me i vaig treure la força d'allà on no en quedava per pujar-hi. Aquesta entrada està inspirada en el treball del Pere Soler al qual li dedico. Aquella nit em creia que la via làctea havia de sortir a partir de les tres de la matinada però com que no havia restat l’hora oficial d’aquell territori, va ser a les dues quan emergia per l’est, per sort tot just era aquesta hora quan hi arribava procedent de la Laguna.
Avui us mostro la sortida de la VL per l’horitzó, just per sobre de l’illa de Gran Canària, a sota també es veu la línea de costa de Tenerife. La foto està feta a la porta de l’entrada de l’observatori del Teide, ubicada a més de 2.300 m.s.n.m. Veure un espectacle com aquest posa la pell de gallina, no?
Com que no tinc "gaires" manies he fet cas al jose F. i l'hi he fet un processat una mica agressiu a la mateixa imatge, treien el vinyeteig i incrementant la claredat i el contrast i alguna coseta més. Aquest és el resultat.:

19 comentaris:

  1. Ohhh!! que bonica,cada vegada m'agraden més aquestes on es veu la contaminació, encara que no m'agrada que els cel sigui enllumenat artificialment.
    Si que posa la pell de gallina, jo estic amb "mono" encara no la he vista aquest any.
    Abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Volia fer algo diferent, vaig creure que aquesta era una visió "d'un picat" de la VL la visió de l'illa, la llum d'algun vaixell, la linea de costa i el moment en que sortia per l'horitzó s'ho mereixia, llàstima de no poder haver estat al cim del Teide! però això serà un altre dia. Gràcies per la visita

      Elimina
  2. Ostres, quina passada... ja veig que vas aprofitar bé l'escapada! Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em va anar d'un pèl que no pujo, si algun cop hi vas no t'ho perdis! Una abraçada

      Elimina
  3. Como se nota la transparencia del cielo a pesar de la contaminación lumínica. Muy bueno el detalle de la Vía Láctea y una composición muy guapa. En mi opinión creo que deberías corregir el viñeteo. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sabes que he estado dudando sobre el viñeteo, pero en este caso creo que le sienta bien, por un lado realza el centro de la VL por otro compensa la parte oscura de la base de la imagen. Han sido éstas las razones de mantenerlo. Un abrazo y gracias por tu sugerencia, Jose

      Elimina
  4. Respostes
    1. quina diferència de cel i pensar que fa unes dècades a qualsevol lloc de casa es podien veure cels com aquest :-(

      Elimina
  5. En aquest lloc també hi vaig estar, tenia una idea que no vaig poder dur a terme però si que em vaig adonar de l'increïble (per ser Tenerife a 2.000m.) contaminació lumínica que hi havia, vaig girar cua i vaig apuntar cap al Teide ;-) i és que Gran Canària és com un fogó de nit.
    Gràcies per la dedicatòria :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res Pere. Va ser el teu treball el que em va esperonar a pujar-hi. Encara que el resultat no ha estat el mateix ni de bon tros :-)

      Elimina
    2. Amb més temps, una altra direcció i més amunt canvia tot, l'hora tampoc hi ajuda, la majoria de les meves estan fetes a partir de la 1:30 fins a les 5:30, aquest és el secret, no el que fa les fotografies ;-)
      Aquesta dedueixo que deu estar feta al voltants de les 23:00...

      Elimina
    3. Aquesta és feta a les 2:14 de la matinada del dia 3 de maig (hora peninsular)

      Elimina
    4. Ok, les meves al Juny, entre l'hora menys i els 30 dies ja seria això ;-)

      Elimina
  6. Quina passada, em fas molta enveja!!
    Un cel espectacular malgrat les llums parasitàries.
    Enhorabona pel resultat obtingut
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jordi, fa un temps hagués fugit de la CL però ara intento treure-li la part bona, la bellesa que pot generar si va ben acompanyada ;-)

      Elimina
  7. Uff!. Meravellosa. Quina enveja em fas a mi també. El que em vaig perdre fa uns vint anys quan vaig estar per aquelles contrades...clar que els interessos eren uns altres i els mitjans també tecnològics també.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest pensament l'hem tingut molts dels que vàrem iniciar-nos amb l'analògica. Una abraçada J.C.

      Elimina
  8. Vaig molt atabalat i feia dies que no entrava per aquí. Una imatge molt i molt atractiva, sí senyor ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pepet, estic encantat que t,agradi. Una abraçada

      Elimina