Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 11 de juny del 2014

Les vinyes




L’home fa mil·lennis que pobla aquestes terres, els primers colonitzadors que van venir i van establir relació comercial amb els indiketes (originaris) van ser els grecs i van ser ells els qui van introduir les vinyes, conreu molt adaptat a les condicions edàfiques i clima de l’aspre de l’Empordà. En un territori tan humanitzat com el nostre no podem ignorar el paisatge que la mà de l’home ha anat creant, és per això que de tant en tant m’agrada incloure’l dins de les publicacions, abans l’havia defugit. 
Aquest és el resultat d’un passeig per l’aspre de Vilamaniscle. Són llums molt efímeres (la segona) i difícils de dominar (la primera), fins i tot a la segona no vaig tenir l'oportunitat de millorar la composició. Espero que us agradin.
A petició d'en Seva, hem baixat la saturació del magenta a -60% en la segona foto.:

6 comentaris:

  1. Pero como no nos van a gustar Eduard sin son magníficas sobre todo la segunda, es una pasada aunque si me permites un consejo; le hubiera desaturado un poco los magentas y azules con eso yo creo que la foto tiene que ganar mucho, inténtalo haber que tal queda, un abrazo compañero.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Seva. El tema del magenta supongo que es debido al filtro DN inverso que suelo usar en paisaje crepuscular. Lo tengo tan incorporado mentalmente que no me molesta y no ando corrigiendolo :-( Miro que tal queda con tus consejos

      Elimina
  2. Com diu en seva, són molt guapes ambdues. De la primera m'agrada molt el joc de línies de ceps (té polaritzador?) i de la segona, aquest cel és espectacular. Subscric el consell relatiu als tons que et dóna el seva, paga la pena intentar-ho.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies J.C. La primera m'agrad especialment, la tenia al cap feia molts d'anys, de fet sempre que hi passo pensava amb parar i fer-la. L'altre dia veient la llum que hi havia, vaig anar-hi. Es feta amb el 70-200 a 145mm i el polaritzador,, f9.0, 1/200s i 500Iso. Una abraçada

      Elimina
  3. Dos grandísimas fotos Eduard, la tercera es más natural en cuanto al colorido. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que exagerado que eres! ;-). No hay duda que queda mejor, de todas formas la "magentitis" es una enfermedad más propia de fotógrafos ;-)

      Elimina