Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 6 de juny del 2014

La Reina de la Nit




Fa unes setmanes l’amic Toni Llobet em va escriure per convidar-me a fer de conillet d’índies d’un amagatall de fauna de bosc i em vaig prestar amb molt de gust. Volien saber que tal funciona per fer fotografia nocturna de mamífers i fer-ho amb la il·luminació artificial que hi tenen instal·lada. Tot un repte per mi, ja que fa molts anys que no faig fotografia de fauna i mai ho havia fet amb els noctàmbuls ;-)
El "hide" l'han construit a Sant Esteve de Guialbes, en un magnífic bosquet del Mas Vidal, junt amb l'Esteve Ginabreda i en Xavier Puig que configuren NaturAprop. Aquesta iniciativa neix amb la intenció d’apropar als fotògrafs i aficionats algunes de les feristeles que poblen els boscos de casa nostra, algunes d’elles més típiques de veure-les atropellades a les carreteres que en plena activitat boscatana. Han posat al mercat una magnífica instal·lació molt ben habilitada i amb tota cura de detalls que ens possibilitarà l’observació d’aquesta fauna, ja sigui en família, ja sigui per fotografiar-la (professionals o aficionats). Penseu que les feristeles les tindrem a un metre de distància. Fins i tot els hi sents l’alè! 
El que us mostro avui és del primer dia que n’he estat usuari i el resultat ha estat increïble o millor dit: ha superat amb escreix les espectatives que me’n havia fet.
L’amagatall està en un bosc d’alzines a tocar del poble, semi enterrat, i així poder estar a l’alçada de la fauna. És ample i dotat de seients còmodes per fer l’espera. Les finestres tenen un vidre que permet la visió perfecta de la fauna pels tres costats, al quart hi ha la porta ;-). Un detector de moviment activa la il·luminació exterior i tens la possibilitat de controlar-la des del seu interior, un reostat per a la  intensitat, i interuptors per l'encesa i apagada o deixar-la amb l’automatisme lligat a la presència de moviment...., una passada.  La qualitat de la il·luminació és òptima, pots treballar amb el WB en automàtic, es tracta d'una llum càlida que com podeu veure és perfecta.
Pots treballar amb focals que van des dels angulars fins al tele, en el meu cas he utilitzat el 70-200mm. Volia captar primeríssims plans d’aquesta fugissera salvatgina. Era la primera oportunitat i volia aprofitar captar la mirada de la guilla, reina de la nit. Què us sembla?

11 comentaris:

  1. Respostes
    1. La veritat que es fa molt estrany estar comodament dins i vere l'aparador, qu no ho és, a fora. L,experiència paga la pena. Una abraçada Jordi

      Elimina
  2. Magnífiques totes tres (la primera és la que més m'agrada). Quina experiència més xula, no?. en aquest hide et deus sentir una mica com l'home invisible. Espero poder gaudir-ne aviat!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. la primera és molt xula, va sr un instant en que va fer un salt i va baixar ràpidament, com pots veure fins i tot no vaig poder composar perfectament, la cua està tallada, però a mi no em molesta gaire. Ets invisible, però aquell dia crec que la guilla sentia el bategar del meu cor ;-) Una abraçada J.C.

      Elimina
  3. Quina experiència!
    Suposo com aniria el teu cor, potser jo amb l'emoció no hagués sortit cap foto dels nervis.
    Enhorabona, la primera és molt xula, encara que jo ( ara faig de dolenta) el WB l'hagés ficat una mica més fred.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està en automàtic el WB. Parlant de nervis, aquell dia estrenava el 70-200 i per canviar de posició vaig afluixar l'aro de subjecció i se'm va desmuntar, total que més de la meitat de la sessió es va fer recolçant el tele sobre el trespeus i amb dos dits que el subjectaven :-0 Una abraçada Esther

      Elimina
  4. Que guapa la primera, muy bien por tu nueva faceta. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias José, creo que me quedaré con los paisajes y como màximo intrudir.me más adelante en la macro. Un abrazo

      Elimina
  5. Guauuu!
    Em sembla espectacular! quan tingui poder adquisitiu crec que és una de les activitats en les que em gastaré els quartus!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són molt bona gent! contacta per ofertes especials. Una abraçada ;-)

      Elimina