Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 27 de juny del 2014

Els miasmes


L’altre dia us presentava unes imatges de la sembra de l’arròs i avui ho faig del naixement de la planta però, us parlaré de la mort.
La introducció del conreu de l’arròs a l’Empordà va significar l’arribada duna malaltia que va fer estralls sobre la població. El motiu va ser que amb el conreu també es va estendre l’hàbitat de l’anòfels, mosquit transmissor de la malària, que aleshores anomenaven les febres terçanes o quartanes.  La gent es pensava que aquesta malura s’adquiria en respirar els aires impúdics d’aquelles zones inundades i que anomenaven miasmes. L’any 1898 es va descobrir que eren els mosquits anòfels els culpables i no va ser fins el 1964 (OMS) que es va poder eradicar.
 Aquesta setmana iniciem el control dels mosquits que viuen als arrossars, d’aquesta manera podem fer compatibles el conreu de l’arròs amb tenir una bona qualitat de vida i desenvolupar activitats com ara és el turisme. Aquesta és la feina amb que em guanyo la vida, he de confessar que soc “assassí a sou” ;-)

Les imatges s’han fet en un dels pocs dies que hi hagut un cel mig potable, espero que us agradin. He utilitzat el 70-200 i el filtre DN invers, el processat s’ha fet amb el LR. 


4 comentaris: