Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 18 d’abril del 2014

Lluna de sang falsejada


Fa poc més de dos anys que he retornat a la fotografia (abans havia fet l’analògica) i ho he fet per practicar inicialment la modalitat de nocturna i posteriorment el paisatge. No tinc presa però, la intenció és anar evolucionant poc a poc. Les òptiques que he tingut durant aquest temps sempre han estat angulars, la focal més llarga que tinc és un 40mm, però ja tocava fer un salt qualitatiu i m’he embolicat la manta al cap per adquirir el 70-200, amb ell se'm obre un ample ventall de possibilitats per seguir practicant aquestes modalitats de paisatge diürn i nocturn. Em fa molt il·lusió.
Aquesta imatge d’avui esta feta amb la focal de 200 mm, és un retall de la imatge perquè doni el “pego”  d’una gran lluna. Es va fer aquest dimarts a la tarda, 12 hores abans de l’eclipsi total o lluna de sang.  El falsejat és perquè l’he saturat un punt. 

16 comentaris:

  1. Guapa imagen Eduard con una excelente nitidez. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realmente esta óptica es de gran calidad. Gracias por pasar

      Elimina
  2. Bona lluna i bones fotos amb aquest nou joguet.
    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Després de tot aquest temps ja tenia la mirada lligada a al focal del gran angular, ja posava els tres-peus en el lloc exacte sense haver de fer cap modificació, esperem que ara s'obri un nou ventall de possibilitats compositives. Gràcies per estar-hi

      Elimina
  3. Ejem.
    Hauries d'aparcar les manies, tothom processem les fotos i les retallem i les saturem. I no per aixó són falses.
    :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. El més important crec que és dir el que s,ha fet quan hi ha un processat i jo mateix i oer mandra no ho faig, m,hauré d,acostumar a fer- ho :-)

      Elimina
  4. Ja veuràs com se t'obre un mon de possibilitats; per fotografiar paisatge és una de les òptiques que més faig servir (tot i que el meu tele és més bàsic que el teu). Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja en tenia un de tele oerò és tant dolent que tant sols l,utilitzo per fer abstraccions. Gràcies per la visita

      Elimina
  5. Jo també tinc ganes d'un tele cort, però haurà d'esperar, com tantes coses :-)
    Molt bona la nitideç de la lluna, pero em molesten una miquetes els camals. Falsejar, en el món de la fotografia digital, és un terme de difícil definició. Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Chabier, Pel tema de l'òptica realment tenen uns preus que quan ho comprès et ve una mena de remordiment de consciència. Tal i com està el món no és gaire ètic!
      M'ha agradat molt el mot de "camals", t'agraeixo que enriqueixis la llengua amb els teus escrits.
      Doncs vaig estar jugant amb el camals en diferents composicions perquè englobessin a la lluna. Una abraçada

      Elimina
    2. No m'he inventat cap paraula :-D, pero quan parlo o escric en català no puc evitar les interferències de l'aragonès. Se m'ha escapat he he.

      Elimina
    3. Com et dic m'encanta aquest enriquiment i et prego que segueixis introduint aquests mots pel bé de tots ;-) Visca la diversitat!

      Elimina
  6. Ejem ejem, no estic massa d'acord amb el que diu la Susss, posar a tothom dins el mateix sac...
    Per mi el que has fet no és falsejar res, perquè?? dons fàcil, perquè ho dius, els que no ho diuen i ho fan son els que falsegen i contribueixen a que ara sembla que tota la fotografia de natura sigui falsa i no és així. El que tu has fet no és massa corrent, una llàstima i enhorabona per la sinceritat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Non conec personalment a la Suss però no crec que vulgués posar a tothom al mateix sac, més aviat dir que és una pràctica generalitzada les correccions per zones. De fet l'ús del LR és com tenir un dimoniet al costat que et facilita fer aquesta mena de correccions zonals, al menys a mi em passa, és per això que per ara utilitzo el DPP, tot i que faré el salt al LR per aprofitar els recursos per la organització dels arxius. Una abraçada, Pere i gràcies per passar

      Elimina
    2. Efectivament volia dir el que has entés, Eduard. Jo segueixo els consells de l'Antonio Martínez Rua i fotografio amb gairebé tots els paràmetres neutres, per tant cal processar remenant-lo tot: temperatura de color, saturació, corbes, contrast...

      Elimina
    3. Aleshores fem el contrari! per arribar allà mateix, soc d la vella escola ;-)
      Això del món digital ha obert tantes possibilitats i combinacions que hi ha tantes escoles com mestres.

      Elimina