Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 4 d’abril del 2014

El Bramant


Aquest és un dels racons de Cap de Ras més coneguts. El seu nom suposo que ve de la fressa ensordidora que produeix el llevant al entrar-hi. És una batedora. Aquesta foto s’ha fet desprès del  llevantet del dissabte. Diuen que el mar torna tot allò que s’endu.  Aquesta petita platja havia desaparegut en el darrer temporal de la primavera del 2013 (15/03/13) i durant poc més d’un any mostrava la roca nua, des d’aquest dissabte la sorra(grava) ha tornat al seu lloc, veurem quan durarà. 
Per la seva forma de mitja lluna em fa pensar amb una de les platges més boniques que mai havia vist, la del “Silencio” de la costa occidental asturiana..., la podríem denominar “el petit Silencio” ;-).
La foto s’ha fet abans del crepuscle amb el sol incidint sobre la roca però, rebaixant el nivell de il·luminació amb els filtres de densitat neutra que no modifiquen gaire el color i així poder allargar l’exposició al màxim. Exif.: f13, 60s i Iso 100 + filtres de DN, no porta polaritzador. És una llarga exposició diurna.

8 comentaris:

  1. El lloc és ben maco, aquestes transparències del agua són ben xules. Però la pròxima dispara dos fotos a banda i banda per fer una pano, que el tall pels costats em mutila aquest indret deliciós ,-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Pepet i la veritat que faré la panoràmica, cosa que t'he de confessar que no he fet mai. Des de que he tornat a fer fotos, vaig "jurar" treballar sempre amb una sola foto però accepto la petició perquè pugui veure com funciona (primer haré de fer una pràctica perquè no he utilitzat mai el fotomerge). Una abraçada company!

      Elimina
  2. Colors excel.lents. I un indret prometedor (està feta a 17mm?). No m'havia adonat del tall de les vores fins que he llegit el comentari d'en pepet, coincideixo amb ell.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Joan Carles , s'ha fet amb el 17mm. Fins ara tenia un parell de fotos del lloc (nocturnes i crepusculars) fetes amb l'11mm que no funcionaven gens, fins hi tot havia optat pel format vertical pel "tall" lateral, però l'altre dia vaig pensar al haver fet el canvi a la FF havia de guanyar i vaig fer aquesta. També t'he de dir que fins que he llegit el comentari d'en Pepet no m'havia ni fixat amb aquest detall. A veure si la tramuntana baixa i hi vaig aquesta tarda mateix :-) Una abraçada compi

      Elimina
  3. Té molt bona pinta Eduard, jo corregiria el lleu vinyeteig de les cantonades i potser, només potser, també optaria per la panoràmica que dia en Pepet.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Pere. Al fer la foto no ho havia apreciat, no ha estat fins que vaig ser a casa.
      Aquell dia vaig posar un filtre circular de DN de 8 passos, posteriorment vaig enroscar el portafiltres amb un 2n filtre DN de 4p i un DN invers pel poc cel que entra, tot va sumar bàsicament l'anell del circular per provocar el vinyeteig. és ben bé que s'ha de tenir una precisió de rellotger. Una abraçada i moltes gràcies pel comentari

      Elimina
  4. T'han donat molt bons consells.
    Bonic indret, per continuar anant i treure d'ell molt bon profit.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que són molt bons minyons. El que m,ha agradat d,aquesta imatge és la calidesa cromàtica que ha agafat. Crec que és producte de la lum i de les dominants cromàtiques dels tres filtres . Gràcies per la visita

      Elimina