Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 12 de febrer del 2014

Les barraques de pedra seca II


La funció d’aquestes construccions tradicionals són les de donar aixopluc als pagesos durant les llargues jornades de treball i a la vegada un lloc per guardar-hi les eines. A l’Alt Empordà i en els municipis de Llers, Biure, Avinyonet de Puigventós, Figueres, Pont de Molins i Vilanant trobem l’anomenada “Garriga de l’Empordà”, ubicada al vell mig de la comarca, està constituïda per uns turons calcaris de sols extremadament pobres, és aquí on hi trobem la major densitat d’aquestes edificacions, se'n han comptabilitzat unes 500.
La barraca que us mostro avui està construïda al marge d’un camp i integrada en aquest límit, on el pagès hi acumulava totes les roques que extreia del bancal. L’única obertura d’aquestes barraques és la porta, la forma del seu acabat superior és extremadament variat. Aquesta és una variant del mig punt.
La foto és feta el mateix dia que l’anterior i aprofitant l’hora blava, aquestes dues barraques les separen tan sols unes desenes de metres.

4 comentaris:

  1. Magnífica iluminación Eduard. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias José, creo que iluminar el interior de estas cabañas les va de perlas..., es como se les diéramos vida. ¿no te parece?

      Elimina
  2. Una altra! Decidit, m'has de fer de profe!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suss, profe de què? sempre he estat un alumne pèssim, suposo que per ensenyar he de ser pitjor encara ;-)

      Elimina