Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 24 de febrer del 2014

Fotografiar o cuinar



La fotografia del paisatge té moltes similituds amb l’acte de cuinar, s’ha d’anar a buscar un bon producte al mercat  (un paisatge amb interès), també s’haurà de tenir en compte l’estat d’aquest producte (quines condicions ambiental són les  millors), millor cuinar amb producte de temporada (caldrà esperar les millors condiciones ambientals). Un cop davant dels fogons/paisatge, s’ha de començar a cuinar. La temperatura d’ebullició o el temps d’exposició és molt important d’ajustar-lo correctament. Els ingredients, com el diafragma, la sensibilitat o el balanç de blancs, també caldrà aplicar-los amb la mesura justa i, el més important, saber el que es vol i, quan ho visualitzes tan sols resta prémer el disparador i tastar-lo abans de servir-lo per si cal fer alguna correcció. Actualment amb la fotografia digital això és bufar i fer ampolles.  Fuig dels precuinats, aposta per la cuina tradicional i/o arrisca’t amb la cuina  creativa.
Us deixo dues imatges d’un mateix moment, un és un plat de l’àvia i l’altre pretén ser un xic original. 

14 comentaris:

  1. Difícil elección, las dos son una preciosidad Eduard. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Jose, en la segunda salen unas luces que no he querido clonar, pertenecen a unos pecadores. Un abrazo

      Elimina
  2. Ja, ja, bona metàfora! Aquell dia vares cuinar des del plat de l'avia a una deconstrucció del Ferran Adrià :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A la taula m'agrada anar segur i aposto per la cuina de l'avia. Una abraçada

      Elimina
  3. Entre un dinar sofisticat que et costarà el sou de molts dies o una recepta tradicional de l'avia amb productes de la terra..... bé, no cal resposta, la cuina de l'avia, sempre ;-)

    Fora metàfores, m'agraden molt més les fotos naturals amb llum del moment, que les retocades o amb efectes especials, ara algunes de nocturnes teves amb algun focus indirecte, molt bones.

    ResponElimina
  4. Ei Dani, encara no he fet mai una foto retocada!! encara no en sé ;-P això del fotoshop em fa molt mandra. Aquests efectes els faig amb la càmera. Una abraçada compi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé, la meva càmera tampoc te efectes, te un botó que fa clic, de vegades desactivo el flash i ja tinc treballs.... els teus efectes de càmera son espectaculars doncs, qui vol photoshop tenint una càmera amb la mateixa funció ? jaja

      Soc un negat de les fotos !

      Elimina
    2. El dia que fem una sortida caiaquera farem un "curset" accelerat de pesca i fotografia. Crec que pot ser un bon intercanvi ;-)

      Elimina
  5. L'original la vas fer a una millor hora que la de l'àvia, potser per això es fa difícil de triar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan fa una estona que hi soc és quan el cap comença a fer de les seves ;-) Gràcies per la visita Suss

      Elimina
  6. Jugues sobre segur, no vols arriscar..., estic amb tu. Gràcies per entrar ;-)

    ResponElimina
  7. Per mi són dos estils diferents, cadascun amb els seus partidaris i detractors. Amb els mateixos ingredients de qualitat inicials sempre es podran obtenir "productes" finals diferents i sempre en funció d'on posem l'ènfasi per ressaltar les seves bondats. Adrià vs. Santamaria, foto original vs. ajustada...Segurament en l'equilibri lluny dels extrems s'hi troba la virtut...Quasi prefereixo la primera.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veig que ets un clàssic! Gràcies pel teu excel.lent comentari .una abraçada

      Elimina