Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimarts, 21 de gener del 2014

Tramuntana estel·lar


L’altre dia vaig voler fer una foto al pi del Pla de Tudela, l’encant d’aquest arbre és el modelat de la seva capçada per la Tramuntana, la pretensió és la d’obtenir a partir de les traces dels estels la visualització d’aquest  vent dominant. La realització ha estat encarant la càmera per captar l’equador celest, de manera que les traces dels estels bifurcant-se, s’assembli a la trajectòria de les partícules dispersades per la Tramuntana.  Per fer-ho he utilitzat el software Startrail que apila la llum de les diferents fotos per crear-ne una de sola. En aquest cas hem apilat prop d’una cinquantena de imatges i aquest ha estat el resultat. Com ho veieu? he aconseguit l'efecte pretès?
La gràcia (o desgràcia) ha estat que hem captat la llum de dos objectes lluminosos més.:

Un és un satèl·lit artificial meteorològic dels EEUU, es tracta del NOAA-17, llençat a l’espai l’any 2002 i que està en una orbita solar baixa (870 km) amb una freqüència de 102 minuts.


També hem caçat un estel fugaç, ves a saber si no és un tros de la cua del cometa Isson que aquests dies creuàvem. Realment va ser molt lluminós. Malauradament part de la seva entrada a la troposfera va quedar tallada. 

10 comentaris:

  1. Muy guapa Eduard, valió la pena el esfuerzo. Veo en las fotos que tienes un problema de descentramiento óptico en el objetivo. Si te fijas el patrón del coma es diferente en la esquina izquierda que en la derecha (foto 2 y 3). En la primera imagen se puede ver como el ancho de las trazasa de la esquina derecha es mayor que en el de las de la izquierda. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tienes una vista de lince ;-) . Espero que tenga una solución tècnica asequeble. Gracias por el aviso! Te debo otra.

      Elimina
    2. Cuando me compré el primer Samyang de 14 mm venía con ese mismo problema. Después de darles la vara me lo cambiaron, y el segundo no tenía ningún problema. Un abrazo

      Elimina
    3. Por desgracia este lleva demasiado tiempo a mi lado para poder reclamar :-( De todas formas, existe algub tipo de prueba que se pueda hacer en la tienda y ver si tiene este defecto?

      Elimina
  2. Ostia !! i tant que te vista de lince.
    fotos fantàstiques i sobretot el lloc val molt la pena

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anar-hi per la nit i sol és especialment emocionant, algun dia faré una entrada amb les experiències subrealistes que hi he tingut amb les visites nocturnes.

      Elimina
  3. La tercera foto és "per cagar-se de por" en el bon sentit de la paraula ;)
    Molt bona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat que tan sols vaig veure el resplandor i va ser força important ;-)

      Elimina
  4. La idea molt bona i em sembla que ho has aconseguit!!!
    Enhorabona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Josep Ma, celebro que ho veigis encertat. Una abraçada

      Elimina