Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dissabte, 25 de gener del 2014

25 anys sense ell.


Aquest dijous ha estat el 25 aniversari de la mort del pintor S. Dalí i, ves per on, que aquesta setmana hem dedicat dues entrades al Pla de Tudela, espai d’inspiració del mestre. Al adonar-me’n he desprogramat l’entrada d’aquest cap de setmana i us poso aquesta foto que és feta l’any 2012, es tracta de la roca que el va inspirar per fer un dels quadres amb més projecció internacional, “El gran masturbador”.
Aquesta foto té d’especial la il·luminació que és zenital i per tant difícil d’aplicar, per fer-la vaig utilitzar una lot amb llum freda, la roca és blanca (pegmatita) i per no cremar-la i obtenir l’efecte d’aïllament del seu entorn vaig tancar el diafragma a f9. D’aquesta manera sembla com si es tractés d’una joia exposada en un museu, que de fet,  és com jo la veig, una joia dins d’un entorn únic, el Pla de Tudela. Espero que us agradi.

8 comentaris:

  1. Gràcies per la teva opinió, però no et pensis que és gaire complicat fer aquesta mena de fotografies, tan sols una mica de tècnica i moltes ganes.

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Gràcies Pere, la senzillesa i naturalitat tècnica és el secret ;-)

      Elimina
  3. Es xula! I és què Tudela te una màgia especial i espacial.
    Abraçades.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tudella és una mina, l'única dificultat que té és que no sempre s'hi pot accedir pel vent. Celebro que t'agradi.

      Elimina
  4. M'encanten les formes de la roca i com les ressalta aquest tipus de il.luminació.salut.JC

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al tenir la direcció natural li va molt bé a segons quins tipus d'elements paisatgístics, però no funciona amb tot. Fa un parell d'any que ho experimento amb roques, si es que es pot dir així, i aquest hivern vull intentar fer un pas més...

      Elimina