Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dissabte, 13 d’abril del 2013

L’elimino ?



Dimecres a la nit vaig sortir a fer aquesta nocturna que avui us presento.  Les nits de futbol són nits molt tranquil·les i t’estalvies els nervis de veure el partit en directe. En aquella hora tan sols es mouen les feristeles, el silenci ho envaeix tot.
El cel estava descobert i sense lluna, un bon fons per aquest indret que em va “cor-robar” en el moment que el vaig descobrir.  El lloc té la dificultat d’una  línea elèctrica que li passa pràcticament per la vertical i que limita molt la composició, però té les seves possibilitats.
M’agraden les fotos en que les estrelles queden com a punts fixes, però hi ha moltes vegades que això és impossible, aquesta nit n'era un exemple. Vaig fer una il·luminació una mica complexa amb tres fonts de llum diferent, i això comporta temps d’execució que supera  l’aconsellable i té el resultat que veieu.  Una humitat molt elevada va ser la segona variable negativa, aquesta humitat m’obligava a passar un drap per davant de l’objectiu.
Donades totes les excuses per justificar els resultats obtinguts, passo a explicar com vaig fer la foto.  Pel que fa a la il·luminació, té llum zenital càlida pel monòlit granític, paret seca i barraca exterior, un cop feta aquesta il·luminació anava corrent dins de la barraca on hi havia deixat el flash amb 2 filtres CTO (1 + 0,5) i programat a 1/64 de potencia  amb el difusor posat, allí l’hi donava uns cops distribuïts per tot l’interior i amb rebot. Posteriorment sortia fins a un lateral i amb una lot càlida il·luminava el terra i també ho feia des de l’altre costat.  En total invertia un parell de minuts per il·luminar l’escena.  Ugrmmm! (llegiu com un so gutural d’emprenyat) ;-)
Les altres dades de la foto són.: 114 segons d’exposició, diafragma a 3,5, sensibilitat a 400 ISO i la focal de 12 mm.
Com podeu veure, aquests minuts de tardança eren suficients perquè l’objectiu quedés entelat..., vaig fer molts intents infructuosos i finalment vaig tornar cap a casa per veure el final del partit. Aquella no era una nit adequada!
 Sí que us he de dir que un cop descarregada la foto no em desagrada tant i, ara tinc el dubte si aquesta sensació és el resultat de la interferència del record de l’esforç fet  i que realment  la foto no transmet cap sensació agradable al veure-la.
M’ho podeu aclarir? 

4 comentaris:

  1. La iluminación me parece muy buena, nada estridente y muy bien integrada, quizá la parte superior de la roca la oscurecería un poco. La composición me gusta aunque la roca solape al árbol, y es que tiene tanto peso que no es un gran problema. En este sentido me parece una foto muy buena. No me gusta sin embargo las pequeñas trazas estelares. En mi opinión si las hay deben ser mucho mayores, y es que ademas en este caso la polar quedaría muy cerca de la vertical de la roca. Estéticamente quedaría muy guapa, en mi opinión. Globalmente me parece una foto muy buena. Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias José por tu respuesta enriquecedora. Realmente deberé de regresar un día con el ambiente seco y si puede ser con ayuda mejor :-), el lugar se lo merece.

      Elimina
  2. Un indret molt especial.Personalment m'agrada aquesta sensació de boira que dona la humitat al objectiu.
    Els estels si que poden millorar.
    Jo la mantindria.És molt forta la màgia que transmet.
    Salut Eduard.
    Ramon F.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs el que farem és repetir-la, haurè de trobar algú que em doni un cop de ma amb la il·luminació i solventat! Gràcies per l'ajut.

      Elimina