Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 24 d’abril del 2013

El retaule



Quan fas fotografia nocturna el treball més important el fas de dia o al llit abans d’adormir-te. No pots sortir a  fotografiar perquè si o, perquè aquella nit et ve be i de gust, abans s’ha de saber que es vol fotografiar, així com tenir una idea feta de la composició, orientació, meteorologia, posició dels astres a l’hora de fer la foto, etc. Podríem dir que la foto la fas primer dins del teu cap i posteriorment has de trobar el dia amb les condicions idònies perquè et surti allò que t'havies imaginat. També us diré que de vegades vas a buscar una cosa i tornes a casa amb una de ben diferent i millor ;-) .

Avui us ensenyo una localització que molt poca gent coneix, aquest lloc està situat a mitja alçada d’un penya-segat del costat nord del Cap de Creus, un lloc inhòspit i de molt difícil accés, allunyat de tot arreu. El dia que el vaig trobar, em vaig alegrar molt, era com si hagués descobert  un tresor. Cercava llocs per poder practicar amb la il·luminació zenital, que no és fàcil, i vaig topar-me amb aquest retaule. No vaig trigar res en anar-hi i fer aquesta foto que a mi m’agrada molt, no és que sigui una meravella de la tècnica però és un lloc especial, també porta inherent tot un seguit d’emocions de la seva descoberta, de les dificultats d’accés i d’haver-hi anat una nit del mes de febrer amb la companyia del meu gos. Com podeu observar aquest “retaule” té molts detalls força suggerents i tots ells han estat esculpits pel vent, l’aigua i la sal. Una veritable joia geològica. Natura pura i bella que cal que li tregui més suc. 

Imatge feta amb 168 segons, un diafragma de 9.0, la sensibilitat de 100 ISO i la focal de 11 mm. La iluminació s'ha fet amb una lot de led en posició zenital. 

4 comentaris:

  1. Un sitio muy guapo, una iluminación diferente y una composición muy bien vista. ME encanta esta imagen, un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias José, realmente son unas formas peculiares y cautivadoras. La fuerza de la atracción de la naturaleza ;-)

      Elimina
  2. A mi també m'encanta, enhorabona li has sabut treure molt de suc a la llum :)
    No sé si son molt grans o no però potser una figura humana a dalt o abaix per donar noció de tamany podria ser una nova opció.
    Salut!

    ResponElimina
  3. Has tret una molt bona textura a questes roques.

    ResponElimina