Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 16 d’agost del 2017

El Corral de les Guatlles



Als Aiguamolls hi ha estanys desconeguts per la gran majoria, són estanys temporals que passen bona part de l'any secs,  fins i tot hi ha anys que no s'inunden ni un sol cop. L'estany del corral de les Guatlles n'és un d'ells. Ubicat a prop d'una carretera i de dos camins força transitats, passa completament desapercebut. Com és de reduïdes dimensions no sol tenir grans estols d'aus però algun ànec hi sol passar el dia, quan més moviment hi ha, és per la nit. Quan cau la nit la coral de granotes és posa a cantar i atreu als grans depredadors, cap allí hi van els bernats pescaires primer i ja amb la negra nit els martinets de nit.
Avui us deixo un parell de imatges de dos capvespres d'aquest estanyol que aquest hivern/primavera pot lluir ben inundat i curull  de granotes i "esgalàpots".  

2 comentaris:

  1. Quin lloc més guapo! Aquests estanys temporals són un refugi de diversitat de primer nivell, des d'amfibis fins a plantes vasculars, passant per uns quants invertebrats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Miquel, tens tota la raó. Algun dia t'he d'enssenyar, en el cas que no els coneguis, alguns dels estanys de l'Albera, són veritables joies. Una abraçada

      Elimina