Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 26 de maig del 2017

Montmajor i el seu pi


El pi del mas de Montmajor cada any el vaig a fotografiar i aquest any encara ho tenia pendent, de fet al seu voltant hi van sembrar favons i no vaig aconseguir cap imatge digna de ser ensenyada. L'altre dia vaig treure'm l'espina per no perdre la tradició.  
Montmajor és un conjunt de dos masos i uns corrals que fins fa pocs anys van estar habitats, estan al cim d'un turó que en els primers mapes de l'estany de Castelló d'Empúries (Stagnum Tonón) ja sortia dibuixat com una illa. Aquell gran estany de Castelló en tenia tres d'illes! ara ja no en queda quasi res, de fet fins i tot se n'ha perdut el nom d'Estany de Castelló d'Empúries, ha quedat partit en petits estanys, el del Tec, el d'en Pericos, l'Estanyol, el de Murnau, el de Vilaut, el de Palau, el de Sant Joan, els de Pau, etc. Si el tema del canvi climàtic i la pujada del nivell del mar es compleixen, podria tornar a recuperar i multiplicar la seva superfície. On teniu la casa? sota l'aigua o a primera linea de la futura costa? ;-)

5 comentaris:

  1. Hola Eduard. Per què creus que el nivell de l'estany pot tornar a pujar?. A més hi ha els recs que el drenen que n'impedirien l'augment del nivell no?
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si el mar és més alt el front marí serà molt diferent a la Badia, a no ser que es faci un sistema de polders com a Holanda. L'aigua fins i tot es pot comunicar per sota terra si el sòl és permeable amb sediments de mida grollera. M'agradaria viure una vida més per veure-ho, al menys aques efecte, d'altres ni ganes ;-)

      Elimina
  2. Un pi molt bonic... esperem que no li arribi la plaga dels Tomicus!

    ResponElimina