Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 31 de maig del 2017

Galladera, sota els estels i l'aigua






Aquesta és una de les cales més amagades del CdC, és on es troben els termes municipals de Port de la Selva i Cadaqués i just en aquesta línea hi ha un petit refugi per als pescadors de Llançà.
Aquest refugi es trobava en un estat de franca degradació, el salobre no perdona! En Toni, un pescador que viu a Selva de Mar i que estava enrolat en una barca de Llançà, l'ha estat arreglant durant dos llargs anys, ell amb la seva barqueta i el seu gos com a companyia, ha anat traient tota la porqueria que hi havia acumulada a base de fer viatges, molts viatges! Com una formiga ha anat transportant la sorra, el ciment, l'aigua i l'ha restaurat completament. Nosaltres hem estat testimonis de tot aquest treball. Diuen, diuen, diuen que un cop acabat li varen dir que era un mal intencionat i que intentava apoderar-se d'aquell refugi, des d'aleshores mai més l'hem vist. Sortosament, el refugi sempre està obert i absolutament net per ser utilitzat pels passavolants que hi anem. Per un altre costat, el Parc Natural ha restaurat el refugi de Taballera i aquest sempre roman tancat amb pany i forrellat, i per si no n'hi havia prou, també han restaurat el refugi de la Prona, ara s'ha de pagar i també està tancat  amb pany i forrellat i el de Culip des de fa anys també és tancat i de pagament, Com voleu que els joves s'apropin per coneixer la natura i estimar-la, els hi estem tancant les portes, senyors meus! "no hace falta decir nada más". 
Aquest dissabte set caiaquistes hi vàrem fer nit a Galladera, ens vàrem sentir per unes hores lliures i feliços, manllevant les paraules d'un dels més joves "estàvem al paradís" i no vàrem haver de pagar...

4 comentaris:

  1. Molt guapes, quin bon lloc per fer nocturnes... al final haurem de pagar per tot, no seria millor fer pagar només els qui fan un mal ús de la natura (per exemple, circulant per llocs per on no està permès)? Potser seria una bona manera d'incentivar les bones pràctiques i tenir un finançament extra per als espais naturals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Puc arribar.ho a entendre però no hi estic conforme amb aquesta costum de tenir.ho tot tancat i pagant per obrir. Els maleducats continuaran sent.ho, solució? ...educació ;-)

      Elimina
  2. Doncs en Toni es mereix un monument! Ja no queda gent així, que cuidi i respecti l'entorn com aquest bon home! Cal preservar l'entor com calgui perque ens ho estem carregant tot... sense anar més lluny i després de molta feina per aconseguir sortir a fer una nocturna, ens vem quedar sense per culpa de l'avarícia d'unes "persones", es dediquen a tallar els camins amb barreres i candaus per privar el pas, vull pensar que l'incivísme els ha portat a pendre aquesta decisió però, com sempre, ho paguen els justos per pecadors i no vàrem poder passar...
    En fi això ja seria una altre película, però si no es per guanyar-hi calers, la gent avui en dia, no mou un dit... exepte en Toni, el pescador que comentes, no deuen quedar-ne gaires com ell!
    Les fotos molt xules i poder gaudir d'aquests paissatges no te preu!!
    Salut!
    Fran

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al CdeC i concretament al indret anomenat Pla de Tudela han fet una restauració amb diner públic i han habilitat un aparcament, el qual cal pagar i té un horari que amb ple estiu crec que el tanquen a les set de la tarda, hora que comença a haver-hi una mica de bona llum. Cada any han impossibilitat zones d'aparcament a la vora de la carretera amb impediments físics com són els grans rocs, les barreres, etc. Que hem de fer els que ens agrada gaudir d'aquests llocs a fora d'horari laboral?....i això passa en tots els parcs natural que els aparcaments són de pagament. De vegdades tins la sensació d'estar rodejat de lladregots. Una abraçada, Fran

      Elimina