Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

diumenge, 7 de maig del 2017

Abstraccions amb fulles de roure


Era el darrer dia d'aquest Nadal que gebrava i vaig arribar-me fins les closes, aquests dies la vida està submergida en la letargia hivernal. Vaig intentar reflectir en unes imatges impressionistes tot allò que tenia un cert interès.
Començaré per un pla general d'un tram del camí vorejat per una espessa filera d'arbres on hi dominen els oms i els roures. Les radiacions solars feia poc que hi arribaven i el terra estava encatifat de fulles mortes.
Em vaig concentrar en aquest tapís monocrom  i per poder donar la sensació de cabussada en aquest "micro-món", vaig deixar caure la càmera en un moviment vertical i una velocitat d'obturació baixa.:
Amb la finalitat d'enriquir els tons marrons del matalàs de fulles que hi havia sota els meus peus, vaig tirar de tecnologia fent unes multi exposicions, crec que d'aquesta manera es pot veure millor la forma de la fulla i guanyem molt en la riquesa tonal, en aquest cas tan sols trencada per algun que altre brí d'herba.  

 Més endavant, veig a la vora del camí una fulla aïllada, aquesta és l'oportunitat de donar protagonisme al personatge principal d'aquest treball matinal.:
Per tancar la sessió trobo en un racó ombrívol que encara està molt emblanquinat i el gebre es concentra a les vores de les fulles i les herbes,  aquesta és una bona ocasió per aprofitar i perfilar més la morfologia de les fulles i la riquesa cromàtica del conjunt.:


 Al finalitzar del recorregut han passat dues hores i mitja en que he quedat absort , amb la ment en blanc, absolutament abduït per les subtileses que ens ofereix un camí de les closes en un matí fred del mes de gener.
 Aquestes han estat les primeres fotografies de l'any i són aquestes les fotografies que més disfruto fent, tot i que a l'hora de compartir-les no són gens populars. Pel meu pobre entendre tan sols puc dir-vos que la seva execució i observació m'aporta molt bones sensacions i que m'agradaria poder compartir-ho.

4 comentaris:

  1. Personalment les dues darreres són les que em resulten més atractives visualment, tenen una gama cromàtica més rica i els jocs de línies que es formen entorn de cada element resulten molt vistosos. Bon treball :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me'n alegro que t'hagin agradat, es fa dificil que siguin populars, crec que és un tema de percepció molt personal. Una abraçada

      Elimina
  2. Com al Josep, també son les dues darreres les que més m'han agradat. I la técnica? :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. La d,aquest any, multiexposició, ja veus! Força encorat en aquesta tècnica ;-) una abraçada

      Elimina