Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dijous, 22 de desembre del 2016

Canadell


Es una de les millors cales del Cap de Creus, tot i estar ben comunicada és ben poca la gent que hi va a prendre el bany. Aquest diumenge hi vaig anar a gaudir de l'albada, esperava un mar un xic picat però, s'havia calmat força. La seva orientació a llevant la fan un lloc molt batut per les "marons" (onades) de component est.  
Pel camí em vaig quedar força inquiet veient que les obres del Bullí que van avançant inexorablement, fins i tot aquest diumenge hi havia gent treballant. Paral·lelament també s'estan fent obres de millora de la carretera que porta a Montjoi, ves per on quina coincidència! Ah! i també en el camí/pista que va de l'Almadrava a Punta Falconera. Personalment penso que els accesos a aquests llocs haurien de ser difícils, bàsicament per evitar les massificacions, en les carreteres petites rarament hi ha accidents mortals, el trànsit és de baixa intensitat i calmat, la gent que hi va a peu o amb bicicleta no s'hi juga la vida. 
L'entorn privilegiat del Cap Norfeu-Montjoi està preparat per rebre la gent que diu l'article del Punt?

6 comentaris:

  1. Una imatge molt interessant amb molts missatges subliminals després de llegir el teu escrit. Segurament per això hem quedo amb aquests reflexes que denoten que tenim un paisatge "d'or" que no se fins a quin punt serem capassos de transmetre als nostres fills com a mínim no gaire pitjor del que l'hem trobat.

    salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esperem que ho puguem fer. Què dificil és conservar i que fàcil destruir. Salut, Albert!

      Elimina
  2. La pasta és la pasta, les esferificacions són les esferificacions i la costa és la costa. S'albiren grues en l'horitzó de nou. Si més no amb el tema de la crisi aquest tema s'havia aturat, però recomencem...
    Pensava que tu eres de capvespres més que d'albades ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan van presentar el primera gran projectes amb una superfície construïda que era una barbaritat, vaig pensar dues coses, la primera era que aquest Sr. té una sola vida i que d'aquí uns anys tindrà una edat i quan el geni s'acabi tot allò que se'n farà? i l'altra cosa que vaig pensar era que a Roses hi ha molts espais i molt bons que se li podien oferir per muntar per un període de x anys el seu projecte, encara que fos un espai públic (Castell de la Trinitat, restaurat amb diner públic)pagant un lloguer, és clar per un període determinat.
      Aquests cap de setmana amb "mal" temps per la pràctica del caiac de mar, són bons per la pràctica de la fotografía, cal combinar! Una abraçada, Pepet

      Elimina
  3. I què més dona que no estigui preparat, per a alguns l'únic que compta és el diner pur i dur. Cada vegada crec més que a molts dels gestors del territori els hi és ben igual el medi ambient. I aquesta dada d'afluència, tal i com la donen, penso que es una manera de "maquillar" la gran quantitat de gent que vindrà. I si s'ha d'arreglar (o sigui, ampliar) la carretera, i carregar-se uns quants hàbitats, doncs es fa i punt, que no hi ha problema, ja vindrà en Sargatal a posar-nos la foca monjo en alguna cala per seduir-nos ambientalment.

    Una abraçada Eduard, la foto preciosa com de costum.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alguns que el recolzen i que els conec, crec que en aquest assumpte els ha pogut més l'estima a la cuina que a la natura :-) Una abraçada, Miquel

      Elimina