Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dissabte, 4 de juny del 2016

Mas El Mir





Avui de forma excepcional us parlaré de l'entorn d'una casa de pagès (El Mir) ara transformada en turisme rural. El passat cap de setmana hi vam anar a fer una trobada familiar. A part de dir-vos que la casa és un lloc absolutament recomanable i, ho és, per diverses coses que considero molt importants, la primera pel tracte humà, molt proper i familiar de la parella que ho regenta, la segona perquè aquesta sensibilitat que tenen vers els clients, no és forçada i ho observes quan te'n adones de la exquisida sensibilitat que també han tingut a l'hora de fer les obres d'adequació del mas, obres molt respectuoses amb el que havia estat aquella casa restaurada amb les seves pròpies mans, n'hi ha per treurés el barret i, la tercera sorpresa va ser l'entorn absolutament privilegiat que tenen. Hi ha el riu anomenat el Vilardell ambun  molí en ruïnes inclòs que té uns salts d'aigua molt fotogènics pels fot`grafs, de camí al riu durant aquesta època vaig trobar-me i, sense sortir del camí! 9 espècies d'orquídies, una d'elles endèmica de Catalunya (Ophrys catalaunica). També dir-vos als que us agraden els ocells que sense sortir de casa vaig poder observar al voltor comú, la marcenca, l'aligot, el pigot verd, la mallerenga blava, l'oreneta, la cuereta blanca, el puput, el gaig, el corb, el durbec, sentir al cabirol, etc, etc, etc. Tot i anar a gaudir de la família, vaig poder aprofitar les primeres hores de llum per intentar fotografiar alguns d'aquests detalls, bàsicament una mica de macro amb les orquídies i pintar amb llum amb els més joves durant les nits, Us deixo una mostra del que ha estat una part de la trobada.
Listera ovata

Cephalanthera longifolia

Dactylorhiza naculata subsp. meyeri

Orchis simia

Ophrys scalopax

Ophrys catalaunica

Ophrys apifera

Platanthera chloranta

Platanthera bifolia








TORNAREM!!!

10 comentaris:

  1. Ya veigo que te'l has pasato de bitibomba (ya h efeto l'examen e, tal como quedemos, t'escribo en aragonés). M'ha recordato una mica las fotos que foi yo, se nota que el medio ye similar ;-)
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Similar però poder uns mil metres més a sota, vaig pujant cap a muntanya, igual que el bestiar a la recerca dels bons prats, en aquest cas de les bones llums. Espero que t,hagi anat bé l,examen company! Una abraçada des de la plana

      Elimina
    2. Estoi que aprobaré, me pareixió pro fácil :-)

      Elimina
  2. La imatge nº16 té quelcom d'especial,sembla una pintura. M'encanta! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una il?luminació selectiva feta amb lot, concretament una minimaglite, van de conya. f5.6 i ISO200. Si vols més info, m,ho dius. Una abraçada, Joan

      Elimina
  3. Un bon recull d'imatges, m'ha agradat molt la de les nenes amb les llumetes te un ambient molt especial. M'ha fet gràcia saber que hi ha un riu amb el meu cognom i la zona promet per una escapadeta macrològica, potser ens hi haurem d'escapar un parell de dies algun any d'aquests.

    salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara poder no em creuràs però quan vaig trobar aquell "bé dels déus" d,orquídies vaig pensar amb tu :-). Pensa que tot això va ser sense buscar-les. El Ripollés és molt bo amb orquídies, fa poc s,ha presentat fins i tot, una guia. Una abraçada, company!

      Elimina
    2. Per sert, la foto de les nenes van fer la il.luminació la mainada, s,ho van passar molt bé, una bona manera per apropoar.los a la fotografia :-)

      Elimina
    3. Realment , és una molt bona zona, conec algun dels autors del Llibre, al igual que hi ha el de la garrotxa y de la musara a tarragona. unes guies explendides.

      salut.

      Elimina
  4. no sabia q tinguessim tanta diversitat d,orquidees al ripollès. celebro que m,il.luminis ;)
    en aquesta riera vaig passar dies d,estiu inoblidables quan era xic.
    celebro q t,agradés tant la zona
    salut
    loJC

    ResponElimina