Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dijous, 30 de juny del 2016

Es resisteix


Aquest any s'està posant difícil fotografiar la VL, són comptades les ocasions que l'he pogut fer, de fet aquesta imatge que avui us presento és la segona captura de la temporada. Per trobar una nit bona s'han de complir moltes condicions, la primera és que el cel estigui sense núvols i ni una gota d'humitat ambiental, ha d'estar el màxim de transparent possible i fosc, perquè estigui fosc no hi ha d'haver ni lluna, ni contaminació lumínica. Per sort aquí a prop tenim el Cap de Creus que és un bon lloc per trobar aquestes condicions.
El dia de Sant Joan vam sortir amb el Pi i en Romà a sopar pel costat de la mar d'Avall, a l'hora de la sobretaula els vaig torbar perquè posessin com a models, com que són uns bons amics  van ser comprensius i excel·lents models.  Encara que el millor de tot d'aquella nit va ser la tornada navegant en plena nit i amb una tramuntaneta que ens gronxava maternalment, no deixarem d'experimentar mai.






8 comentaris:

  1. Bé, doncs no estan gens malament. Així i tot segur que l'excursió per sí sola ja va valer la pena

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'excursió va ser guapa però poder estar arran de mar amb aquest espectacle és una delícia. Disabte ho tornarem a intentar, vols apuntar-t'hi? ;-)

      Elimina
  2. Respostes
    1. Gracias, Pepe. El verano que no trabaje me subo a tu tierra y nos damos unos cuantos paseos con los kayaks, diurnos y nocturnos! ;-)

      Elimina
  3. Molt boniques les tres Eduard. Ja veig que això que aquest any és realment dolent per fer VL no són manies meves. Fa una setmana hi van haver un parell de nits realment transparents... però amb lluna plena o quasi, i ara que no hi ha lluna, no hi ha manera que marxin els núvols!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla que el dissabte a la nit hi pot haver condicions...., ja veurem. Per poc que pugui ho tornaré a provar. Una abraçada, Miquel.

      Elimina
  4. Respostes
    1. Joan, una cosa que trobo que va molt bé en fotografia nocturna és poder il·luminar una mica i amb molta cura el pp, per fer-ho cal utilitzar una llum càlida, d'aquesta manera sempre estàs dins de la mateixa qualitat de llum que tens al cel amb la CL i pots corretgir sense que es produeixin divergències amb la qualitat de la llum i/o la temperatura del color. Crec que és la manera d'obtenir resultats més naturals. Una abraçada

      Elimina