Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimarts, 5 d’abril del 2016

Roselles I





Potser que sigui una de les flors ruderals més populars que tenim als nostres camps, i si no, mireu alguns dels noms populars que té.: pipiripip, peperepep, piparapip, roella, gall, gallaret, gallgallaret, quiquiriquic, quicaraquic, quicaracoc, coqueracoc, badabadoc, abadol, colet, lloca, paranà, etc.... Tanmateix, una de les causes de la seva popularitat rau en el seu color roig. Aquest és un color amb moltes connotacions, el vermell va associat a l'amor, l'odi, la passió, el calor, i per tant a la guerra, el perill, lo prohibit, a la Xina l'associen a la felicitat, l'extraversió, la proximitat, també l'associem a la força, l'agressivitat, la vida, la seducció, la sexualitat, l'erotisme, la immoralitat.
Com no podia ser d'altra manera dedicaré alguna entrada a aquesta flor hipefrfotografiada. En el primer lliurament us mostro el resultat de l'aplicació de la tècnica anomenada  doble exposició, cosa que ens permeten fer algunes càmeres actuals. Això vol dir que fem dues fotografies, en en les quals, podem controlar tots els paràmetres menys la sensibilitat, el resultat és un sol arxiu, una única imatge en càmera.  Aquesta tècnica permet deixar anar la creativitat i intentar obtenir un resultat decent. En aquest cas no he "arriscat" gaire per allò del resultat "decent", Vosaltres mateixos podreu valorar el resultat :-)  

4 comentaris:

  1. Potsewr també caldria esmentar l'ús que se li ha donat a una planta d'aquesta família conreada allà per l'Orient com a narcòtic i somnifer :-)
    La darrera imatge amb els punts blaus trencant la uniformitat és la que més em crida l'atenció.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'has donat una idea per un altra entrada :-) Hi tant que ho comentarem i poder ho farem amb imatges de l'espècie que se li treu aquest profit i, que tant ha ajudat als malalts a paliar el dolor. Una abraçada,, Josep! :-)

      Elimina
  2. Interessant entrada Eduard,

    hem quedo amb la darrera , els colors m'han captivat a primer cop d'ull.

    salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És la que ha guanyat, sempre és interessant poder combinar un color diferent. En aquest cas la càmera no es va moure i l,únic que va variar va ser l,enfoc. Una abraçada

      Elimina