Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dijous, 3 de desembre del 2015

Els enamorats


Hi ha espais naturals que són simplement màgics i a casa nostra un d'ells és el Pla de Tudela. Unes de les roques més conegudes són la dels enamorats. Aquest parell de roques que sembla que es donin un petó són vigilades per l'ull de l'univers.
L'anticicló té aquestes coses bones, si l'agafes amb un grau d'humitat baixa i sense núvols pots dedicar-te a fer alguna circumpolar de tant en tant. 

11 comentaris:

  1. Molt bona, però molt, em sembla una passada, tant pel motiu como per la circumpolar. Enhorabona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Chabier. L'hivern és molt bona època per treballar la nit. A l'hora de sopar ja es pot estar a casa ;-)

      Elimina
  2. Mol bona, ben excutada. La llum de les roques "al punt" com un bon filet de vedella

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pepet, et diré un secret hi ha una errada. Aquestes circumpolars (StarTrail) s'han de il•luminar en la primera fotografia i en la darrera, aleshores has d'escollir quina t'ha quedat més bé, en el meu cas em van quedar malament totes dues, i vaig haver de fer un darrer fotograma amb un darrer intent que va ser el bo. Això es nota amb les traces dels estels. Si ho mires amb atenció veuràs que al final de cada traça apareix un punt i és que l'espai que falta pertany al fotograma descartat :-) Una abraçada

      Elimina
    2. Hola Eduard! Molt bona foto, a veure si m'ensenyes el Pla de Tudela alguna nit perquè és un lloc que tinc ganes de veure de fa temps :-) Pel que fa a la il,luminació del primer pla, pots considerar també la tècnica de fer una imatge ràpida, a menys sensibilitat i temps, en què no hi sortiran les estrelles en absolut; en enganxar les preses només aportarà primer pla.
      Abraçades!

      Roger

      Elimina
    3. Vaig donar les resposta amb la tablet i no sé que va sortir :-( Quan vulguis hi anem! ;-)
      El dia que vaig fer la circumpolar vaig montar amb una càmera i vaig anarme'm a fotografiar per un altre costat, al tornar no vaig parar gaire compte amb la il·luminació però certament tens raó. Pots fer una foto amb diafragma tancat i com l'startrail el que fa és sumar llums, hakuna matata! ;-)

      Elimina
  3. Guau!!. Després del temps que he estat vivint per allà i ara hi hauré d'anar expressament!!.jajajaja. Molt guapa, Eduard. Veig una segona entrega de portfoli ben aviat!
    loJC

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veig que t'adaptaràs força bé per aquelles terres. Quan faci vacances baixo i fem una escapada per "lo" delta amb caiac...Una abraçada

      Elimina
  4. Enhorabona Eduard, un gran treball!!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pere. Animen molt les paraules de suport :-). Aquesta matinada hi he tornat per fer una vista absolutament oposada, mirant cap al sud, amb la lluna i el far del CdC picant l'ullet a la càmera. Aviat la penjaré. Una abraçada

      Elimina