Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dissabte, 13 de desembre del 2014

Doble alegria.

1r premi "Foto denúncia"

Aquesta setmana m’han donat dos premis de fotografia, es tracta del primer premi de la categoria “foto denúncia” del concurs que organitzen els Naturalistes de Girona, i una segona imatge ha quedat terceraa en la categoria “Ter”. El resultat ha estat millor que l’any passat, en que la collita va ser d’una imatge finalista, tot i el bon resultat, encara hauré de continuar treballant per millorar ;-).
Quan intentes esforçar-te per fer un treball fotogràfic de qualitat, una manera de saber si vas pel bon camí, és competint. Tot i que no sóc una persona competitiva, des de que vaig fer el salt al món digital, he presentant treballs en alguns concursos locals per conèixer l’evolució.
La conclusió d’aquesta darrera competició em diu que encara tinc molt recorregut per fer, en el sentit que encara hi ha molt i molt per millorar. De fet en la categoria que m’han donat el reconeixement, és de les que hi ha hagut menys participació.

3r premi " Riu Ter"
2a entrada. Ara m’agradaria aportar una mica més de informació. Davant l’enrenou que sembla que hi hagut pels canvis introduïts pels Natus en el concurs de fotografia, tant sols dir-vos un parell de coses, el dia del lliurament el Sr. Vall-llósera representant de l’ANG va dir, millor dit “vaig entendre” en una locució amb un so pèssim,  que ells pretenien amb aquest canvi  renovar el concurs de fotografia  per actualitzar-lo i emprar els nous mitjans que utilitza la majoria de la gent, fins aquí molt bé, també va dir que la fotografia feta amb càmera era ja part del passat (poder amb unes altres paraules, això és molt discutible) i, que aquest era el motiu d’haver fet el concurs via Instagram per fer-lo assequible a la majoria de la gent.
A mi m’hagués agradat que haguessin creat una categoria “Instagram” (per exemple en la nova categoria “bicicleta”) i continuar amb les altres tal i com estaven, i veure si realment la cosa evolucionava capa l’extinció de la fotografia amb càmera o no, també pot ser que el concurs començava a ser elitista i no volien evitar-ho L, qui ho sap?....    

14 comentaris:

  1. Ostras que fuerte es la primera Eduard, son de esas fotos que consiguen su propósito denunciando algo. Muy guapa la segunda. Un abrazo y felicidades

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esta es del verano pero el miércoles tuve la oportunidad de hacer una con cigüeña. Constantemente los dias de niebla y viento mueren aves de gran porte electrocutadas o por impacto. Nadie se queja, ni ornitólogos, ni ecologistas, ni fotógrafos, ni, ni, simplemente las que causan este desastre estan por encima de la ley. En Catalunya decimos que es " picar hierro hierro frío" o lo que es lo mismo " no sirve para nada denunciarlo " una abrazo Jose

      Elimina
  2. Les dos fotos son prou bones per merèixer reconeixement Eduard, encara que crec que aquest any amb aquest sistema de instagram i no demanar RAW s'han carregat bona part del concurs, ni jo ni molts companys hi hem participat aquest any, crec que un concurs de fotografia de natura ha de ser rigorós i demanar els RAWs així com no condicionar-ho a les xarxes socials... ep! és el meu punt de vista.
    Dit tot això, la meva més sincera Enhorabona i moltes felicitats i ànims per el proper ;-)
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pere, tens tota la raó i comparteixo la teva opinió. Té una cosa positiva, i és el fet que tots hem pogut veure els treballs que s,han presentat, dit això, si que podem afegir un llarg llistat de pistes. Jo mateix el primer que vaig fer, va ser queixar.me, però no vaig anar a fons, ho he de reconèixer, quan em van comunicar el resultats els hi vaig preguntar si havia d,enviar el Raw i la sorpresa va ser que em diguèssin que no :-( Veient com tot ha anat, mecànica, material presentat, resultats espero que introdueixin millores, a no ser que l,objectiu sigui un altre....,

      Elimina
  3. Primer de tot moltes felicitats!! La primera és molt impactant, el premi es ben merescut.

    Sobre si competir és la manera de saber si vas pel bon camí... potser si, però en el meu cas crec que no es compleix: les dues primeres vegades que em vaig presentar a un concurs, va caure premi. I les dues últimes, res de res, ni tan sols una imatge finalista tot i que per mi eren imatges molt millors. Vol dir això que em vaig "equivocar de cami"? Jo crec que no, senzillament que em va tocar competir contra gent molt millor. A banda del criteri del jurat, que no té perquè coincidir amb el d'algú altre. Fa temps l'Oriol Alamany va fer una entrada al seu blog parlant d'aquest tema.

    I sobre lo del format del concurs només en Instagram... no ho vaig trobar gaire encertat, si per participar en un concurs (naturalista) t'has de comprar un telefon intel·ligent, malament anem :-( Així que jo tampoc hi vaig participar.

    Però en definitiva, que tot això només el el meu punt de vista. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel, l,any passat va ser el primer que vaig participar i durant l,any he fet algunes fotos amb la intenció de ser presentades al concurs, és per això que vaig fer l,esforç d,apendre com funciona instagram i fer.ho intentant no perdre gaire en la qualitat de la imatge. Per sort el telèfon fèia trs mesos que el tenia :-p Gràcies per la teva opinió, T,entenc perfectament perquè vaig tenir inicialemnt la mateixa sorpresa i reacció. Una abraçada

      Elimina
  4. Bones Eduard,

    L'enhorabona pels resultats. En quant al que comentes del concurs em sembla molt pressumptuós per part del concurs dir (jo no hi era, ho interpreto de lo que comentes) que la fotografia digital feta amb "camera" (per diferenciar-la de la feta amb mòbil) està condemnada a desapareixer.
    Jo ho entenc més aviat com una coexistència i esperat que no sigui cosa de modes... També entenc que una foto feta amb un mòbil prima la immediatesa del clic i ja la tinc davant del treball, enquadrament i paràmetres que li has de manar a la càmara (es clar que si entenm la fotografia digital amb "càmera" com posar tots els paràmetres en automàtic i llestos estem ben apanyats!).

    Jo esperava aquest concurs amb candeletes com cada edició, però en aquesta no hi he participat. No hi combrego gens amb això d'instagram. I jo també hagués volgut que de voler-ho incloure fèssin com molts concursos últimament, el integrar una categoria sense excloure les altres.

    Per mi han devaluat el concurs amb aquesta decisió. Una cosa és no voler-ho fer elitista (no sé si ho dius pels cèntims que pot valdre un equip fotogràfic decent, perquè un mòbil amb qualitat de càmera tampo és economic) i l'altra perdre qualitat (al meu humil parer).

    De les meves paraules també és desprèn que jo tampoc hi he participat en aquesta edició.

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja he dit que el so era força inaudible però, és el que vaig entendre aquell dia. Soc de l'opinió de crear una categoria Instagram fora bo en el sentit de poder-ho obrir a la nova manera de fotografiar, amb aquesta immediatesa que ens permet al portar els mòbils, però que això de exclogui a la resta. Espero que la fotografia com entenem nosaltres, perduri per molt de temps i que evolucioni per millorar encara més en la qualitat de les imatges que es poden generar i que ho faci de bracet amb la tecnologia digital o la que encara no s'ha descobert.
      Lo de elitista ho deia pel fet de que pensin que tant sols i participava gent d'alt nivell tècnic. Què tampoc ho sé si ha estat així.
      Esperem que els que ens sentim una mica artesans de la fotografia puguem seguir participant-hi. Caldria una reflexió conjunta entre organitzadors i els que hi heu estat partipipant en altres edicions pel bé de la fotografia.
      Per cert, que jo sàpiga cada cop hi ha més gent i més ben formada que practica la fotografia. La prolifercaió d'associacions i cursos formatius és força alta. no?

      Elimina
  5. Enhorabona pels premis. Jo no sol presentar-me a concursos, perquè sé que tinc un llarg camí per a conseguir qualsevol reconoixement :-D
    Si permiteixen les fotos sense RAW, crec que ja no és un concurs de fotografia, és una altra cosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vull creure que per l,any proper ho arreglaran. gràcies, chabier!

      Elimina
  6. Enhorabona!!! La primera per desgracia en molt bona.
    Felicitats!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gråcies, Esther. Doncs massa sovint tinc oportunitats de fer fotos com la primera ;-(

      Elimina
  7. Felicitats Edu! Coincideixo amb el que diu en Pere, això d utilitzar instagram..... De totes maneres, amb instagram o no ets un gran fotograf i el teu treball t avala, moltíssimes felicitats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esperem que pel bé de la fotografia tot sumi i que hi hagi categoria instagram i la "clàssica" en un futur. Gràcies, Sergi

      Elimina