Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 17 de novembre del 2014

La Caula-foss


Ho he de confessar, feia més de vint anys que no havia anat al salt de la Caula. La raó és per ser un lloc massa freqüentat i, jo tinc la mania d’amagar-me en els llocs més solitaris que puc trobar. Pels que no ho coneixeu, aquest és el salt més popular que hi ha a l’Empordà, fins i tot té un restaurant al seu costat. Està ubicat just abans d’arribar al poble de les Escaules. Es tracta d’un salt de trenta metres d’alçada dins d'una zona de travertins, la dilució d’aquesta roca calcària genera unes enormes plaques que junt amb les molses que hi creixen i l’aigua que hi cau, forma un conjunt realment molt i molt guapo.
Avui us deixo un detall d’aquest salt que pertany al tram que fa pocs anys es va despendre el travertí i ara s’està cicatritzant. Sortosament aquesta roca té un elevat grau de regeneració. Lo del títol amb la terminació de "foss" és en honor als salts (foss) d'aigua més bonics del món que estan a Islàndia..., pel meu gust, és clar! 

5 comentaris:

  1. Un lloc molt xulo, però si hi ha tanta gent, jo tampoc no hi aniria gaire. La tens sense la part superior? Quedaria una abstracció molt xula sense veure d'on cau l'aigua.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que la tinc, aquesta hem va fer gràcia per el raig de la dreta i l,altres molt més fluix i que surt com un polssim blanquinós. Gràcies Chabier

      Elimina
  2. Realmente bello este detalle. Un abrazo

    ResponElimina
  3. El plano general no terminava de hacer.me gràcia, quizás la prófima vez con otro nivel de agua. Gracias por la visita ;-)

    ResponElimina