Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 26 de maig del 2014

Grimaldi Lines

A la dreta de l'horitzó es veu la llum d'un creuer passant per davant del CdC
En Ricard Observant la constel·lació de Camelopardalis, al seu radera el far del CdC
Aquests dies rebem un bombardeig propagandístic d’aquesta empresa de creuers que ens pretén “grimalditzar” a tots i, doncs el divendres al vespre quan érem a la punta del Cap de Creus també vàrem veure els seus vaixells com superaven el cap.  Va ser inevitable que sortissin a les fotos de la VL. Ho dic, perquè a dia d’avui es fa molt difícil evitar el rastre de la nostra activitat i impacte. Per no fer-nosmala sang una opció és acceptar que formem part del paisatge i li hem de treure el millor.
Aquella nit vaig sortir acompanyat d’en David F. i en Ricard, volíem veure si es produïa la pluja d’estels i havíem programat tota la nit de practica fotogràfica. Amb la primera foto de la VL se’ns va passar el temps de la sessió.
Avui us presento una part d’aquest treball i que hi hem inclòs elements humans, ja siguin els vaixells, ja sigui la contaminació lumínica, ja sigui la figura humana. La nit va serperfecta, havia plogut al crepuscle i bufava un fil (18 nusos) de tramuntana. Les imatges han estat processades amb el Lightroom 5.3, s'ha incrementat el contrast un 30% i la claretat un 40% i un 25% de reducció del soroll. Espero que us agradi.
L'equip treballant a ple rendiment

10 comentaris:

  1. Cullons, noi, quina Via Làctea. Ja fa dies que somni amb la 6D per a poder fer -o intentar-ho- cosetes com aquesta. Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Chabier, lo de les VL és questió de tenir un bon sensor i encertar amb una nit neta. La de la nit neta ho tens fàcil, vinga va a fer guardiola! Una abraçada

      Elimina
  2. Un títol molt ben escollit jeje, entre els creuers i els avions en quedes ben fart...
    M'agrada molt el toc de processat que li has donat, un encert.
    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pere, tu ets el culpable del processat, al canviar la càmera amb ka que em van regalar el lightroom, vaig revisar els teus posts per aprendre a processar els cels estel.lats. Moltes gràcies per les lliçons :-)

      Elimina
  3. Totes tres espectaculars, a la segona fins i tot has pogut captar la galaxia d'andromeda... felicitats!
    Aviam si la feina em deixa i puc sortir per fi alguna nit a fer fotos!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Miquel per dir.me lo de Andròmeda, no m'havia fixat. Una abraçada i sort amb les nocturnes. La nit del divendres va ser especialment neta i la tramuntana no era molt forta i es va poder aguantar.

      Elimina
  4. El noi tapant el far es es-pec-ta-cu-lar!!! i la darrera també! i també la primera!
    Resumint, que m'agraden totes!!!
    Ja compto els dies que falten per l'estiu, a veure si vaig pels teus dominis a fer alguna cosa remotament similar...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suss, el dia que et perdis per aquestes terres, si vols trucar, et puc donar alguna referència depenen de la meteo que hi hagi. Una abraçada

      Elimina
  5. Molt xules Edu !!!!
    una abraçada

    Xavi

    ResponElimina