Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

diumenge, 1 de setembre del 2013

Sorprenent II

Aquesta imatge l'he posat perquè representa el dinamisme típic del lloc on viu i m'agrada.



Tal i com podíeu observar en l’entrada anterior, hi ha senzilles càmeres compactes submergibles que poden donar unes prestacions fins fa cop inimaginables. Poder-te submergir amb una càmera fotogràfica i que aquesta estigui lliure de la carcassa protectora, era impensable fins fa poc (les carcasses poden ser més cares que les mateixes càmeres i no deixen de portar una lent que distorsiona la imatge). Actualment la majoria de marques que exploten el mercat de les compactes tenen models submergibles. Fa 4 anys vaig tenir un panasonic però, no va aguantar el ritme, senzillament es va podrir (rovellar) per la zona del botons, va durar 14 mesos. Sempre li vaig fer el manteniment per dessalar-la  però, la casa va al·legar mal ús i no vaig poder fer ús de la suposada garantia. Mai més!
Posteriorment vaig tenir la submergible de la casa Olympus. Aquesta va ser víctima d’un incident, se’m va escapar de les mans (i no duia flotador) i ara descansa al fons del pantà de Sau, des d’aleshores el pantà ha estat pleníssim i no he pogut (ni podré) anar a recuperar-la.
Actualment tinc la Nikon, ja fa més d’un any que estic amb ella, m’acompanya a totes les sortides de navegació amb caiac que faig i, aquestes són pràcticament cada setmana de l’any. Fins ara no mostra cap símptoma de fatiga. Crec que he trobar la companya que m'aguanta ;-)

Les fotos d’avui són fetes a la Cratena peregrina, un llimac marí (nudibranqui) molt comú al Cap de Creus, les vaig fer dissabte. La càmera estava configurada amb els automatismes de “fotografia submarina”, macro i flash. Hem sento molt satisfet d’haver pescat aquests instants de la vida d’un organisme d’uns 3 cm de longitud amb la qualitat que podeu veure. Penseu que les imatges han estat reduïdes i comprimides.

3 comentaris:

  1. imatge sencilla i espectacular al mateix temps, es a gaire fondària? sembla 100% llum del flash i tot i així te uns colors molt vius, es genial !

    ResponElimina
  2. A partir d'un parell de metres les pots veure, són força comuns, però molt petits. Aquest any C. peregrina és molt abundant, però és una apreciació personal i poc contrastada.
    La foto és feta de molt a prop, l'efecte del flash (espero que no sigui perjudicial per a ells) és lateral i una mica rebotat, tot i que la seva posició és frontal.

    ResponElimina
  3. Hola Eduard,
    Molt bones fotos! Justament estava pensant de comprar-me una càmara submergible. Que em podries dir quin model de la Nikon tens, ja que dius que està donant bons resultats? Gràcies!

    ResponElimina