Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 5 d’agost del 2013

Luminiscència


El que em motiva per practicar la fotografia és la possibilitat de capturar la bellesa de la natura i així, poder donar-ho a conèixer perquè l’estimem i defensem amb tota la nostra força. És una manera d’apel·lar a la consciència de les persones per evitar el col·lapse dels ecosistemes que sustenten a l’home. Com tots entenem, ningú mataria a la seva mare, però l’home amb l’excusa del progrés, està esgotant els recursos de la terra i produint uns canvis massa radicals perquè un bon grapat d’espècies s’hi puguin adaptar.
Tot aquest rotllo us el dic en motiu d’una petita frustració que vaig tenir el dissabte a la nit mentre navegava pel Cap de Creus amb caiac. Vaig presenciar un dels fenòmens més espectaculars que es produeixen al mar, és degut a la llum que emeten uns bacteris, aquesta bioluminescència és més notable quan no hi ha lluna i et trobes en llocs lliures de contaminació lumínica. És la vegada que aquest fenomen l’he vist amb més intensitat, l’aigua que desplaçava la quilla del caiac s’encenia com si fossin espurnes d’un color verdós, cada vegada que enfonsava la fulla de la pala dins l’aigua hi quedava una petja que perdurava llargament, tot un rastre de llum marcava el camí que anava fent. A l’arribar a la platja i mirar fixament l’aigua, milions de punts de llum lluïen d’una forma espectacular i el moviment dels peixets semblaven traces caòtiques d’estels caiguts. Tot aquest espectacle no l’he pogut fotografiar, m’he de quedar amb la paraula escrita per intentar transmetre aquest fenomen que la natura ens regala, que corprèn i que és lliure d’impostos.
La imatge es va fer amb una ISO de 6.400, massa canya per un sensor que treballava a una temperatura molt elevada.


8 comentaris:

  1. Nunca había visto ese fenómeno, la foto me parece increible. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. A ver si te animas y te bajas a fotografiarlo en el litoral mediterráneo, segura que le sacarias mucho más jugo. Un abrazo.

      Elimina
  2. Siíííííííííííííííííí !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Sabia que no desaprofitaries l'ocasió d'aquestes bactèries per a algun dels teus ocurrents experiments fotogràfics. Visca la inventiva, visca la bacteria phosphorescens!!! recordaré aquest nom. Això dels puntets verds em tenia força intrigat.

    Si vas a llocs on l'aigua no es mogui des de fa hores i hi hagi fondària, veuràs que s'acumulen als decímetres superficials. Com a mínim, a la nit. De dia no ho sé perquè no es veu.

    Tant de bo que aquesta foto de la mà lluminosa com de l'E.T sigui només una primera idea d'una sèrie.

    Endavant les atxes vostè i la seva B.Ph.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A la que tingui a les mans una cámera que pugui treure=li suc amb les altes sensibilitats haurem de jugar=hi

      Elimina
  3. I ja que hi som, encara una altra pregunta.... com és que si els puntets fosforescents a la nit es veuen de color groc o verd diguem, per què coi la suma d'ells a la foto es veu de color blau?

    ResponElimina
  4. Això pot ser degut al sensor de la càmera

    ResponElimina
  5. Un fenomen ben curiós, amb una mica d'originalitat i potser una carcassa submarina es podria fer quelcom moooolt original ;-)
    Salut!

    P.D. El diferent color podria ser per el WB ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. El WB estava a 3200, al fer nocturna i per corretgir la CL normalment sempre li poso una temperatura freda, a no ser que busqui algun altre efecte. Gràcies per comentar.

      Elimina