Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 26 de gener del 2018

Entomopaisatge



Que vol dir aquesta paraulota? doncs hauríem d'entendre per aquell paisatge generat per un insecte que és fruit de la seva activitat, cal aclarir que es tracta d'un micropaisatge.
La imatge que avui us presento pertany a l'escorça d'un niu, si, si, d'un niu de vespa, la famosa vespa asiàtica! Segur que molts de vosaltres ja heu sentit parlar d'ella i fins i tot l'haureu vist pel  vostre jardí o en alguna excursió. Com sabeu aquest insecte va arribar a França (Bordeus) el 2004 i s'està estenent per tot Europa seguint els cursos dels rius, de fet està força lligada a l'aigua per poder construir els seus nius enormes, gegantins, amb diàmetres que poden assolir els 70/80 cm!!! Per fer-los, recull fibra vegetal de l'entorn més immediat i la treballa amb la saliva, és per això que té un elevat consum d'aigua i els seus nius els trobarem majoritàriament a prop de l'aigua. Com que la vegetació (fibres vegetals) que té al seu entorn pot variar de color, és per això que podem veure aquestes betes en la superfície del niu i que les trobo tant atractives visualment.
Com alguns ja sabeu,  s'han començat a veure en la línea de la costa, els primers que es van localitzar han estat en els pobles del Cap de Creus, però aquest any ja han aparegut al Baix Empordà i així es van estenent cap al sud.  Dir-vos que no us hi apropeu, no són agressives si estan al camp però, les que estan al niu amb les cries si, cal mantenir-se ben allunyat i avisar a l'ajuntament o els rurals. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada