L’altre dia us
explicava que són les closes dels aiguamolls de l’Empordà i, avui m’agradaria
contar-vos que signifiquen per mi. Són molts anys de trepitja-les, de veure-les
canviar per l’evolució natural, bàsicament de la influència de la sal del sòl
que determina les plantes que s’hi poden desenvolupar. Les he vist desaparèixer
sota l’arada del tractor per plantar-hi gira-sols subvencionats que posteriorment no creixen perquè
el sòl és halí, algunes d’elles amb els anys i, molt lentament, tornen a
recuperar-se però moltes de les espècies vegetals que les poblaven han desaparegut per sempre. D’altres han estat
transformades en arrossars conreu que antigament oscil·lava segons la fam que passava el poble i que actualment depenen de les també de les subvencions públiques... Entre
aquestes praderies de pastura, n’hi ha unes que són molt especials per mi i, quan hi arribo
pel camí tancat de roures, freixes i aritjols encara avui m’emociono de trobar-me dins d'aquest món tant equilibrat.Us deixo algunes
imatges fetes aquests més de maig en que m’he
deixat emportar per l’embriaguesa que em produeix el lloc.
Les tècniques fotogràfiques han estat variades, des de moure la càmera quan faig la foto, fins la doble exposició.
Unes imatges molt coloristes i pictòriques. Bona explicació també del medi en que han estat captades.
ResponEliminaSalut :-)
Són fotos una mica arriscades fruit de l,experimentació. També reconec que el rsultat és desigual. Gràcies per la visita, company!
EliminaEm fa molt goig la última. Doble exposició? Salut.
ResponEliminaExacte Chabier, és difícil trobar-li el punt exacte, cal anar fent assaig-error i creuar els dits ;-)
Eliminaés el camí de les Pastelles, passada la riera de Pedret nant a Mornau?
ResponEliminaLes closes són el que més enyoro de l'Empordà... osti, qué bonic que és perdre-s'hi un maig humit!
Aquet any estan passant-ho malament, Si són les closes que tu dius, s,estan salinitzant molt, però estan adaptades per soportar aquests tipus d,estres. Una abraçada
Elimina