Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 14 de maig del 2014

El mas Vell

61s/f4.0/17mm/1250ISO/4200ºK/il·luminació manual amb lot incandescent/Canon5D 
Aquest mas es troba al vell mig del Cap de Creus (CdC), molts dels que heu travessat a peu aquest parc natural és possible que hàgiu passat pel costat, amb ell m’agradaria començar una sèrie de nocturnes sobre el patrimoni arquitectònic del CdC. Espero no cansar-vos molt ;-)
Aquests masos són el darrer vestigi del poblament humà que hi havia hagut en el CdC, actualment de masos isolats i habitats en queden ben pocs, molt a prop d’aquí hi ha per exemple el de la Birba que encara ho està. En veure aquest mas en va fer molta gràcia descobrir un orifici a la paret de anava des d’una habitació fins a la porta d’entrada (d’un 2,5 metres de longitud), suposo que per allí es podia disparar un arma als possibles agressors. Com sabeu aquests masos s’havien d’autodefensar dels pirates que venien per mar i els saquejaven.
La foto es va fer una nit de tramuntana, va ser una mica decebedora, perquè el fort vent va trepidar la majoria de les imatges, aquesta va ser la única que es va salvar de ser enviada a la paperera de reciclatge. Vaig estar acompanyat d’en Ricard Llorente que d’aquí poc farà unes nocturnes de 1ª categoria.

6 comentaris:

  1. M'agraden aquest tipus de nocturnes.
    Seguiré la teva entrega.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alguna gent propera no entenen les ganes d'anar a fotografiar, masos, dolmens o barraques de pedra seca però penso que és una manera de potenciar l'encant que tenen amb la magia de la nit. Celebro que t'agradin!

      Elimina
  2. T'ha quedat molt natural la il.luminació de la casa i el primer pla. molt xula. Encara és temporada de nocturnes?. Ho dic perquè aquests dies de bonança l'atmosfera ja tenia un aspecte calitjós que déu n'hi dó.
    salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que tens raó però té una trampa la foto ;-) és feta fa més d'un mes, Tot i posar les dades a peu de foto, aquest de la data, que és molt important, pot portar a confusió. La vàrem fer el 5 d'abril. Respecte a la il·luminació, miro de fer-ho molt lleument que pràcticament no es noti. També t'he de dir que de forma automàtica i en alguns casos blogger em puja de forma automàtica la il·luminació, es veu que no li agraden les imatges fosques! :-P

      Elimina
  3. Ja tinc ganes de tinre la 6D per a començar a fer ncturnescom cal. Ja n'he fet, i els resultats amb la 40D no m'agraden gaire. I per aixó mateix, sé el que pensa la gent quan sap que me'n vaig a fer aquest tipus de fotos :-)
    Salut.

    ResponElimina
  4. Fins fa poc he estat treballant amb la 550d, ormalment no li demano més de 400 Iso, la VL la he fet a 1600 amb el tokina d,onze mm i 2,8 que amb 30" d,expo està al límit però el resultat el trobo acceptable. Una abraçada

    ResponElimina