Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 8 d’agost del 2018

Lady Godiva






Passeja per les parets dels penya-segats mostrant la seva espectacular bellesa que es caracteritza per aquesta mena de cabellera vermellosa. Cada any no puc estar-me d'anar a espiar-la, amb el temps més bella la trobo.  Abans es deia Godiva banyulensis, banyulensis per haver estat descrita per primer cop a Banyuls i Godiva per la llegenda, la coneixes aquesta llegenda de Lady Godiva?
Extret de la "Viqui".:
Lady Godiva fou una dama anglosaxona de principis del segle XI famosa per la seva bellesa i bondat, casada amb Leofric (968-1057), comte de Chester i de Mercia i senyor de Coventry.[1] El seu nom anglosaxó Godgifu o Godgyfu vol dir gift of God ('regal de Déu'); Godiva és la versió llatina del nom. Aquesta dama, dolguda pels patiments dels seus vassalls, als quals el seu marit escanyava amb tributs abusius, se solidaritza amb ells. Va construir, juntament amb el seu marit, el monestir de Coventry.
Quan l'ambició s'apoderà del seu espòs, ella li demanà que rebaixés els impostos. El comte hi accedí, però amb la condició que Lady Godiva recorregués Coventry a cavall sense cap vestimenta.[1] La dama així ho féu, no sens abans acordar amb els seus veïns que aquests es tancarien en llurs cases per no pertorbar-la. El dia escollit, Lady Godiva es passejà nua pel poble, muntada en el seu cavall, mentre tots els veïns de Coventry romanien en llurs cases tancats i amb les finestres tancades.
La llegenda, que segons els historiadors pot estar basada en una història real -almenys parcialment-, finalitza aclarint que Leofric, commogut pel gest de la seva dona, acomplí la seva promesa i rebaixà els impostos.

3 comentaris:

  1. Ostres!
    Sempre s'aprenen coses. Per començar la diversitat d'aquests llimacs en quant a colors (veig que en forma són molt semblants) per lo qual deu ser una espècie o al menys una família de molta varietat. Però és que també ens has explicat una narrativa que més enllà de si història o llegenda és una cosa que no coneixia i que m'ha agradat llegir per lo curiós que m'ha semblat.

    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre és molt reconfortant que la feina de posar contingut al peu de les fotos sigui aprofitat pels lectors del blog. Una abraçada, Daniel

      Elimina
  2. Molt interessant i molt xulo el bitxo. Si bé a mi, de Banyuls, el que més m'agrada és un gran cru 'añejo' :-))

    ResponElimina