Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimarts, 3 de juliol del 2018

La pell de la terra, arrossars




Les primeres setmanes de cultiu de l'arròs es produeix un conflicte entre la fauna salvatge i els arrossaires. La làmina d'aigua és un punt d'atracció molt gran per les aus aquàtiques, allí hi troben l'oportunitat de poder-se empassar alguna presa com ara granotes, crancs, etc. però, com que l'arròs està germinant i tot just tira les primeres arrels per subjectar-se al terra, el fet que elles hi estiguin remenant no és bo per la planta, ja que aquestes es poden desarrelar.  Aquest és el motiu del conflicte entre productors i fauna salvatge. Durant uns dies el pagès intenta foragitar a les aus i altres salvatgines com els senglars. En els camps ecològics on l'arròs es planta i no es sembra, això no passa..., tant. 

4 comentaris:

  1. Ostras, es ben bé que això de veure les coses a vista d'ocell (o de dron) li dona a tot una nova perspectiva. Saps que és el que més m'agrada i més em crida l'atenció? Que es pubuin veure les cigonyes i també les seves ombres!
    Per descomptat la textura del terra amb els brots dels arrossars també és molt cridanera sobretot per aquestes línies paraleles que es formen, que tot i que sóc un ignorant imagino que són degudes a la seva sembra mitjançant maquinaria que ho alinea tot perfectament.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La foto es va fer dissabte a primera hora del matí, quam el sol entra rassant i forma aquestes ombres allargassades. Una abraçada, Dani

      Elimina
  2. Realmente atractivas ... me encantan las dos

    ResponElimina