Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 29 de maig del 2017

Miraguà fals


De forma silenciosa però, perceptible a hores d'ara, aquesta invasora està penetrant cada cop més en els nostres ecosistemes naturals.
L'home, amb la seva activitat està escampant per tot el món milers de noves espècies d'éssers vius que en arribar a les noves terres, algunes d'elles tenen capacitat per colonitzar-les, i a més, ho fan sense competència i amb molt d'èxit, aquestes són les espècies invasores. Òbviament, a l'arribar a una nova localitat competeixen pels nutrients i l'espai amb els altres éssers vius locals i moltes vegades surten guanyant.
El problema és la velocitat. Abans de l'antropocé tot succeïa a una velocitat que permetia als ésser vius adaptar-se als canvis, a dia d'avui la velocitat en que es produeixen els canvis és molt alta i això no és possible. El moviment de mercaderies i de persones a nivell global ens aboca a una simplificació dels ecosistemes i a una pèrdua de la biodiversitat, quan ens en adonem serà difícil d'arreglar per a no dir impossible.  
Quan mirem la definició de miraguà fals, veure que diu " És invasora a Catalunya i des del 2012 n'està prohibit el conreu i la venda " " i jo em pregunto, què fem a part de prohibir? Aquesta és una bona mesura però absolutament insuficient per aturar-la. Paga la pena lluitar contra aquestes espècies invasores? hem de deixar que tot segueixi el seu curs?
Per cert, a la foto surt la llavor d'aquesta planta anemocòrica.  

2 comentaris:

  1. Miquel Jover Les espècies invasores son un bon problema, encara que la major part de la gent només en pren consciència quan tenen un efecte directe sobre nosaltres, cas del mosquit tigre... però si això sembla greu, ja veurem que passa quan ens arribi la Xylella fastidiosa, un autèntic monstre importat de Califòrnia i que ja està present a les Balears... al sud d'Itàlia ha obligat a arrencar milions d'oliveres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdre les oliveres és molt greu, és la pèrdua de l,essència d,un territori, un efecte devastador per a moltes famílies, per a un estil de vida, de l,alimentació, d,una terra....
      Pobres oliveres! després de la degradació que han patit amb el seu ús disfressades de bonsai en jardins dels insenssibles, ara això :-(

      Elimina