Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dijous, 10 de novembre del 2016

La gran viatgera



Avui la imatge que us mostro no té un valor fotogràfic en si mateixa però, és l'excusa per fer un petit apunt sobre aquesta gran viatgera, la papallona dels cards (Vanessa cardui). Ja fa unes setmanes que es veuen exemplars d'aquesta espècie una mica per tot arreu, són exemplar amb les ales desgastades per l'esforç que estan fent. Aquesta viatgera ara es troba de pas, se'n va cap als cortals d'hivernada, a les portes del desert del Sàhara o fins i tot es pensa que pot anar més avall del Sàhara. Cada any fa un viatge de milers de quilòmetres travessant una part del continent africà i un altra d'Europa , pujant a la primavera i baixant a la tardor. Recordo que ara farà 7-8 anys va ser espectacular, de fet va ser el primer cop que es va poder descriure dia a dia tot el recorregut que va fer per les cites de multitud de persones que ho vàrem poder testimoniar. Un dia quan travessava el Golfet a la mar d'Amunt em vaig creuar amb elles, va ser emocionant i sorprenent. Dies més tard també vaig veure com deixaven florit uns castanyers que hi ha a la carretera de Port de la Selva a Sant Pere de Roda, una entrada de tramuntana les va obligar refugiar-se i van quedar folrats i acolorits per milers d'exemplars.  Si entreu a la web del Museu de Granollers hi trobareu més informació, allí es coordina els treballs de recerca d'aquesta papallona i moltes altres que són  uns excel·lents bioindicadors. 

4 comentaris:

  1. A les pobres els queden unes ales destrossades!! Aquest cap de setmana miraré de trobar ne per gallecs que també en tenim jejejejj!! Una abraçada Edu

    ResponElimina
  2. Per la "numeració" que té a la part de sota de les ales,jo diría que és la (Vanessa Atalanta) la Cardui té un altre dibuix ! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tinc molts de defectes i un d'ells és fer les coses massa depresa, i ja se sap! Ho sento

      Elimina