Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

diumenge, 31 de gener del 2016

El Glifosat, una mort silenciosa.


Diuen que molts pesticides actuals tenen un efecte nociu sobre la salut de les persones i òbviament dels ecosistemes naturals. Aquest any li ha tocat el rebre al glifosat. És el herbicida més utilitzat a nivell mundial i, sabeu de qui és?....., de la Montsanto. Mireu si és utilitzat que a la primavera per TV3 sortia un anunci que l'oferien per tractar les males herbes a nivell domèstic. Al·lucinat! (un cop va començar a saltar la notícia que l'OMS deia que era cancerígen el van retirar). A les imatges es veia com una ma armada d'una xeringa de plàstic grossa, aplicava una mena de "gel" de color verd,  sobre una fulla d'una pobre herba petitona, la veu en off deia que aquella planta moriria i mai més sortiria cap herba (us en recordeu?).  I mireu que el més senzill era simplement arrancar-la! Porta més feina i és més car fer l'aplicació que arrancar l'herba directament. Sense més comentaris...
La foto d'avui neix a partir d'una trucada d'en Ricard Llorente i el David Ibáñez, joves de l'IAEDEN i que són monitors del grup d'esplais  "Els Remenarocs" d'aquesta institució. Volien acompanyar-me a fer una sessió de fotos. Aleshores vaig pensar que seria una bona ocasió per fer una nocturna amb il·luminació afegida i reivindicativa.
L'autoria de la imatge és compartida, ja que ells van participar directament en tot el procés de fer-les, des de la part creativa, fins la feina delicada d'aplicar la llum artificial de forma selectiva i zenitalment. Us deixem tres versions, dos del bidó de glifosat de plàstic i l'altre d'un insecticida del segle passat, una peça de museu i que probablement el seu dia va contenir DDT, feu un zoom sobre l'etiqueta, no té pèrdua.
Quina de les tres verssions t'agrada més?




4 comentaris:

  1. Una llàstima com tractem el medi, del què formen part, amés. No cal que em diguis res, aquí tenim el problema del lindà, utilitzat per a fer herbicides, que ha contaminat fins els estanys de montanya.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El lindà és un organoclorat com el DDT i el seu problema és la "longevitat" que té. Va ser profusament utilitzat durant dècades i ha penetrat a les xarxes tròfiques i per tant als ecosistemes naturals. Pensa que els derivats del DDT, el lloc on s'han trobat les concentracions més altes, és en la llet de les dones esquimals i elles mai l'han utilitzat! els hi han arribat per via marina i com consumeixen greix de foca i peixos, aquests porten unes concentracions molt més elevades per això de la bioacumulació. Un desastre! Una abraçada, company!

      Elimina
  2. La tercera m´agrada més, la vec més impactant i mira que les llumetes m´agraden ,també penso que amb fil lluminos podries provar com si fos el liquid que es vessa 8 (només és una idea)

    ResponElimina
  3. Doncs ja està bé anar ficant el jovent en aquests temes. Si a més a més ho fem des d'un punt de vista artístic molt millor

    ResponElimina