Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

diumenge, 19 de gener del 2014

A fer córrer la femella


Quan arriba la fred és el bon temps per la pesca dels cefalòpodes, sèpies i calamars. Una manera d’atreure’ls és amb llum,  l’encesa té el seu origen en aquestes aigües del Cap de Creus i d’això en fa més de mil anys! Aleshores, cremaven teies (el cor del tronc del pi) a popa per atreure anxoves i sardines. Actualment també s’utilitza però, la llum és elèctrica. Per pescar la sèpia també es fa lligant una femella  a una línia i fent-la córrer pel fons, d’aquesta manera atreu els mascles i un cop aquests s’enganxen, són hissats a la barca per anar directament al cove.
La foto d’avui és feta a la mar d’Amunt del Cap de Creus, és veuen les llums d’una petita barca que pesca el calamar i el resplendor és de la CL del Rosselló.

6 comentaris:

  1. Muy buena composición con esa cuña metiéndote en la imagen. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias José, y ya ves, para CL la nuestra, bueno la que producen nuestros hermanos del norte :-(

      Elimina
  2. Desconeixia com es pescava la sèpia. Segurament pels humans també funcionaria. Quin mogolló de llum que gasten els germans del Nord, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per la nit, tota la zona de l'Alt Empordà mirant cap al nord és un cel rogenc de CL. Cal aprofitar-ho per bé, encara que els desapareixen. Tan sols al Cap de Creus pots trobar zones fosques en algunes direccions. Gràcies per passar.

      Elimina
  3. Preciosa fotografia i bona explicació que desconeixia!!!!!
    Salut i bona setmana!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la visita, Joan. L'expressió de fer córrer la femella l'he tret de pescadors artesanals de la Badia de Roses, concretament l'he sentit a companys de Sant Pere Pescador.

      Elimina