Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimarts, 19 d’agost del 2014

Endevina qui és. 8a setmana



M’ho he rumiat molt i no sabia que triar, penjar la foto del mascle o el de la femella d’aquesta espècie. La diferència entre els dos sexes és molt gran i , més a la primavera, quan el mascle té la lliurea nupcial (quan es posa guapo per atreure les femelles) i els colors del cap són molt contrastats. Com vosaltres sou molt i molt bons i jo molt i molt dolent, he decidit per unanimitat posar-vos la de la femella que és més difícil.
Aquesta espècie, tal i com podeu veure a la imatge, és molt petita, la podeu comparar amb la punta de la pota de l’estrella verda que hi ha al costat.  Es fa difícil de veure i cal anar molt poc a poc, escombrant amb la vista la superfície de la roca per descobrir-lo, sempre està al seu cau observant tot allò que li passa pel davant per si és comestible o un perill, aleshores surt o s’amaga.

1a. Quina espècie és? 1 punt
2a Nom del Far del Cap de Creus que surt a la imatge de sota. 1 punt

Respostes de la setmana passada .:
Primera. Corball de roca (Sciaena umbra)
Segona. El cuc verd (Bonellia viridis), La garota i la ofiura (Ophioderma longicauda), també m’heu fet veure alguns de vosaltres més organismes com un cargolet anomenat Baldufa (Monodonta articulata), l’esponja vermella, etc. Calia dir-ne tres per obtenir el punt.

La propera setmana serà la darrera!

Total
Sara Vergonyós 13
Dani Gras 10
Eloi Burgaya 13
Carla i Jan 12
Suss 13
Joan Carles V. 2
Ona i Max 10
Dani U. 9
Isard 13
Joan Pujol 10
Àlex O. 12
Sergi C. 13
Marti Ll 10
Aroa 13
Júlia-Mariona P. 13
Lluc Au. 11
Mateu M. 7
Irina C 9
Oliu Llorente 8
Rafa Dominguez 6
Marc Vilà 11
Nico 1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada