Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dijous, 26 d’octubre del 2017

Temps de bolets


Som gent pacífica i ens agraden els bolets, si, si, els bolets comestibles no els altres, encara que hi ha dies que en repartiries més d'un de bolet.  
A la natura hi ha organismes que ajuden a la descomposició de la matèria orgànica, ells s'alimenten d'aquestes substancies que composaven altres organismes per viure i els transformen en substancies absorbibles per les plantes. Una gran varietat de fongs, bacteris, insectes, etc. fan aquesta funció.
Al final de l'estiu quan s'ha acabat l'època de màxima producció arriba l'hora de fer neteja i comença l'activitat dels descomponedors, ves al camp i ho podràs observar.
No tinc ni la més remota idea de quin "microfong", si és que el podem considerar així, és el que perfila de blanc les fulles i branquillons en descomposició d'aquesta forma tan ordenada. quan vaig fer aquesta foto era molt d'hora i hi havia poca llum, tres hores més tard, quan hi vaig tornar els fongs ja havien madurat, més tard es descompondrà per alliberar les seves espores, una fructificació molt efímera (2a imatge).   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada