Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dissabte, 8 de juliol del 2017

6a setmana


Tot i que la qualitat no es bona, l'exepcionalitat del color les fa mereixedores de ser publicades
Aqui sobre podeu veure un exemplar femella, una dermatologa
 Alguns clients es posicionen verticalment per ser atesos 
Hi ha moments que el consultori és ben ple!
Avui us presento al dermatòleg del mar, es tracta d'una espècie amb ofici i benefici. aquest peixet tan llampant (compte amb aquest fet, en la majoria de guies no surten exemplars tan pujats de color, aquest noiet anava pujat de to i color!) és un gran treballador, està en el sector de la sanitat i concretament es cuida de netejar la pell dels seus clients, els quals sóm molt variats. Alguns quan arriben al consultori, es posen en posició vertical per així  cridar l'atenció del doctor.
Les fotos són fetes el diumenge passat, tot i que no tenen una bona qualitat, penseu que el dia era ennuvolat i a sobre vaig aixecar una mica de sediment del fons (estrenava uns peus d'ànec molt llargs), amb l'ús obligat del flaix feia que es veiessin encara més les partícules flotants. Ho sento :-( però, el peixet es va merèixer tota la meva atenció, és senzillament espectacular. M'encantaria que tinguéssiu alguna vegada l'oportunitat d'observar-lo en plena acció! No us precipiteu en dir l'espècie fins que ho tingueu ben segur ;-) 
Ajuda per la identificació.:
Per la identificació, us suggereixo que utilitzeu aquestes guies, dues de digitals.: http://www.cibsub.cat/guia.php i, l'altra és una app gratuita que encara no he testat.: https://play.google.com/store/apps/details?id=es.inpulse.oceanbook
 En format paper i molt baratet, teniu una excel·lent guia bàsica.: "Fauna i Flora de la mar Mediterrània" de l'Enric Ballesteros i l'amic Toni Llobet, editada per Brau Edicions. 

La resposta al mail eduardmarques@hotmail.com  abans de divendres a mitjanit .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada