Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 30 d’octubre del 2015

La il·luminació pública.

Tenim un nivell cultural mitjà-alt? Som un país avançat? El turisme és una activitat econòmica important? Sabem com cuidar del nostre entorn? doncs no ho sembla ;-)
M'escandalitza el dispendi en forma de llum que fa la nostra societat. Ens agrada l'opulència, som com els nous rics que volen aparentar el que no son. Tots hauríem de saber d'on venim i n' hauríem d'estar ben orgullosos. Hem de ser respectuosos amb l'entorn, fins i tot diria que hem de ser tant salvatges com els indígenes que viuen a la selva i la respecten com la seva mare que és. 
Serveixi per il·lustrar-ho aquesta fotografia feta a Port de la Selva, un poble que viu del turisme i esta dins d'un Parc Natural del Cap de Creus. Ells haurien de vetllar, com tants d'altres, per minimitzar els efectes de la contaminació lumínica. L'altre dia em va "indignar" veure la gran diversitat de qualitat de llum pública mal direccionada i de gran potencia, la cirereta la va posar la façana de l'església que lluia un blau inqualificable, posteriorment a l'arribar a casa vaig adonar-me que era el 75 aniversari de la ONU i que aquesta era la forma de celebrar-ho.  :-) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada