Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 29 de juliol del 2015

El lli de prat



Una de les primeres flors en aparèixer a les closes és la del lli i té la seva raó de ser-hi. ja m'agradaria poder-vos explicar la història d'aquesta planta però, l'únic que puc dir-vos és que havia estat molt important per l'economia de pobles com Castelló d'Empúries, lloc on fins i tot l'hi han dedicat un carrer. El seu aprofitament pel tèxtil és prou conegut però també se'l va aprofitar per les seves propietats terapèutiques, actualment tot ha quedat en l'oblit.
A mi m'han captivat les seves flors i la planta en sí, que és alta, esvelta i de fulles quasi bracteals, el fet de que sigui prima i alta ha de ser gràcies als seus teixits interns que li permeten desafiar la gravetat. 
Us deixo aquestes imatges perque en gaudiu.

2 comentaris:

  1. Al Pirineu aragonés va tenir molta importància aquesta flor. ha deixat molt topònims del tipus Linars, fins i tot un poble. Fa anys que no la fotografio, i sé be el joc que donen. M'agrada molt la segona.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres! no hi havia caigut amb aquest detall, aleshores Llinars del Vallés pot tenir aquest orígen :-) i el cognom Llinars. Què bo! Gràcies, Chabier!

      Elimina