Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 13 de juliol del 2015

El cel de Monegros



Des de fa temps tinc el privilegi de fer una xerrada en un curs d'estiu de l'universitat de Saragossa que es fa al cor dels Monegros, aquest fet m'ha possibilitat poder conèixer aquell entorn tant peculiar i ric en diversitat biològica, amb uns paisatges absolutament carprenedors. Aquests darrers anys m'he emportat la càmera de fotografiar i, tot i que hi arribo rebentat, un cop al lloc em puja alguna endorfina que fa desaparèixer la fatiga.
Aquest any no ha fallat. s'han ajuntat els astres perquè fos una bona oportunitat per fotografiar la nit. No hi havia lluna, i el "cierzo" bufava moderadament deixant un cel força net. Com que la VL encara està baixa, he aprofitat per anar a dues localitzacions molt properes a Grañen,
Suposo que aquests dies la xarxa bullirà de les imatges d'aquest lloc, ja que el company David Castan fa un curs de fotografia nocturna i també anirà per aquests llocs amb alguns companys de l'Agrupació fotogràfica de Salt

4 comentaris:

  1. Realment unes estructures impresionants que de segur que donen molt de joc, tenen una bellesa natural innata que queda magnificada amb la V.L. la veritat que imaginava la zona dels Monegros amb menys contaminació lumínica, pero suposo que depende cap a on et dirigeixis i la direcció de l'enqudrament, i de les dues hem quedo amb la primera.

    salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pocs llocs de la terra s,escapen de la CL, l,únic que podem fer és asimilar.la o corretgir.la amb el PS ;-) Una abraçada Albert!

      Elimina
  2. Jo als Monegros només hi he estat de pasada cap a altres destinacions però si que estava al cas de que normalment s'hi fan moltes sortides i tallers de fotografia nocturna per allà.

    El cel es una passada però les formacions rocalloses amb aquestes formes capritxoses, imagino que fruit de l'erosió de molts i molts anys (sóc negat en geologia) li donen un gran plus.

    Gràcies per compartir.

    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que fa poc més d'un any que l'amic David de Saragosaa ha començat a fer-ho. És una passada, hi ha una ruta de "torrellones" que es necessita tota una nit o millor fer-ho en dos. Et deixo unes entrades que vaig fer el març de l'any passat http://fotografianocturnaemporda.blogspot.com.es/2014/03/monegros-i.html
      http://fotografianocturnaemporda.blogspot.com.es/2014/03/monegros-ii.html
      http://fotografianocturnaemporda.blogspot.com.es/2014/03/monegros-iii.html
      Espero que t'agradin i us animeu a anar-hi amb els de l'agrupació ;-)

      Elimina