Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dissabte, 28 de març del 2015

Papiroboires




Dies enrere llegia a un reconegut fotògraf com s'ho feia per obtenir l'efecte boira i sense cap manipulació digital. Ell, que és de la "vella escola", dels que podriem anomenar com els artesans de la fotografia que tenen l'enginy a les mans, si no hi són, se les fan! 
Com que visc en una terra que pocs dies a l'any hi ha boira, l'estimada tramuntana es preucupa d'esbair-les, a mi també se'm fa molt difícil fer aquest tipus de fotografies. Aleshores he anat a les closes per practicar amb aquest "truquillo" del mestre. Ell deia que utilitzava un tovalló de paper com a generador de boires. Doncs aquests són els resultats que vaig obtenir en aquesta primera pràctica de generar "papiroboires".  Caldrà depurar la tècnica però,  ja sabem d'un recurs nou per fer-ne ;-)  

8 comentaris:

  1. Muy guapo el efecto conseguido en la primera. Un abrazo

    ResponElimina
  2. Jo no he practicat mai però havia sentit de posar vaselina (no només per fer desenfocs), posar fins i tot una mitja a davant l'objectiu per tal de fer com un tel o fins i tot de llençar l'alé a l'objectiu per enterlar-lo.

    Em sembla molt curiós aquest efecte de la "papiro-boira" i molt ben trobat el nom, per cert.

    La segona foto, per mi, la millor de totes.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo de la mitja a l'objectiu havia estat inventat en l'època de la analògica i venia de l'escola americana de cinema, en la qual, les primeres pel•lícules eròtiques (tu que ets molt jovenet no ho recordaràs, ja, ja, ja) de finals dels setanta utilitzaven aquests efectes. La vaselina ho he provat però encara no he fet cap foto digna i l'alè és el més pràctic d'ells si s'aplica correctament. Què s'ha de fer per no anar a raure al ps! ;- )

      Elimina
  3. M'agrada més el nom que els resultats he he. Alguna vegada he provat amb l'alè, però no m'han fet goig els resultats. I amb la doble exposició?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que pots jugar amb una segona exp amb boira, ho haurem de fer ;-)

      Elimina
  4. Realment, es cert que no aniras a dormir sense apendre res de nou. Un efecte curiós , coneixia el de la mitja, pero no el del paper, i els resultats son molt satisfactoris, donen un ambient diferent , del que estem acostumats al nostre Empordà. El to místic de la primera hem crida molt l'atenció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A partir d'ara has de portar un paquet de "Clenex" ;-) Una abraçada

      Elimina