Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 24 de setembre del 2014

Gènesi


Si algun cop he hagut d’imaginar-me com era l’atmosfera primigènia que va donar lloc a la primera cèl·lula precursora de la vida a la terra, ha estat una imatge que no està gaire lluny d’aquesta.  Dimecres al capvespre i veient com evolucionava el núvol que hi havia mar endins, vàrem creuar els dits i vam demanar a Thor, déu dels trons, que fos un cúmul ben actiu, el desig es va complir! Feia molts anys que no veia res igual, la primera i única vegada que ho havia vist bé, va ser a Àger a principis dels noranta i aquest dimecres ho teníem davant nostre i el millor de tot! duia la càmera i un parell d’òptiques per immortalitzar-ho.
La tempesta estava lluny (uns 25quilòmetres), per poder fer les fotos havia d’utilitzar una focal llarga, primer vaig provar el 17-40mm però ràpidament vaig canviar-la pel 70-200mm  i així poder-me dedicar als detalls. El cúmul era un mega-generador d’electricitat, la diferencia de potencial dins d’aquell monstre era brutal. La gran majoria de llamps  no es veien, tan sols podíem observar el resplendor a l’interior del núvol. Calia estar atents disparant una foto darrera l’altra fins capturar algun llamp o llampec que fos visible i que sortís d’aquella cèl·lula tan activa. Segons anava evolucionant la tempesta  si que calia anar configurant la càmera, el diafragma i/o temps d’exposició i així captar les llums que ens semblaven millors.  El temps d’exposició van ser entre 20 i 25 segons, els diafragmes entre f5,6 i f 9,0 i els ISO entre 200 i 400. 




Al finalitzar la sessió i inspirat per una imatge que vaig veure en el blog d'en Namor, un gran fotògraf nocturn alicatí, vam fer aquest retrat de la Laia amb la tempesta de fons i il·luminant el primer pla amb el frontal i el segon pla amb un lot led lenser càlid de 200 lumens. 

P.d.: Tinc un problema amb el blogger, en moltes imatges que pujo que són nocturnes i de forma automàtica es canvia el brillo i queda més clara :-(, algú sap com solventar aquest problema?

27 comentaris:

  1. Respostes
    1. Esther, va ser molta i molta sort, veure una tempesta com aquesta no és pas normal (poder cada cop ho sigui més degut al canvi climàtic). Això si, és sobreexitant!

      Elimina
  2. Guapas todas pero la primera es impresionante Eduard. Para estar mirándola un buen rato. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. El espectáculo duró más de una hora, fue increíble, me hubiera gustado haber-lo grabado en vídeo para compartirlo con todo el mundo. Un abrazo

      Elimina
  3. Mare meva, quines fotos. Ja m'agrairia a mi poder veure tormentes sense tenir el risc de que un raig fulmini la cámara, el trípod i el fotógraf :-D
    La primera és brutal.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho suposo que ha muntanya ha de ser impossible, aquell dia, tot i la espectacularitat, la seguretat era quasi absoluta. Una abraçada Chabier

      Elimina
  4. La primera és brutal!. Una preciositat. Té el puntet que es veuen les traces dels estels però el núvol no resta inmòvil. A més, tot els volums de la part inferior del cúmul...El que deia, una passada!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdo. Volia dir q el nuvol resta inmovil

      Elimina
    2. Durant el temps que s,estava fent i veient cada un dels llamps que es feient visibles la Laia i jo feiem una exclamació d,alegria. Va ser molt emocionant ;-)

      Elimina
  5. Bones, entro a respondre el problema de la brillantor. Recordo que una vegada vaig remenar per canviar-ho, cal anar a les propietats del teu compte i anar buscant fins trobar:
    cuenta-herramienta de datos-panel de control-ver los datos de la cuenta-google fotos-configuracion-fotos y video-ajustes automáticos-
    desactivar
    normal
    alto

    Has de triar desactivar, obvi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Suss, això que dius ha d,estar dins de la configuració del gooogle chrome, suposo...., soc un gran ignorant. Ara mi poso

      Elimina
  6. El misteri aquest del brillo a les fotos nocturnes, et passo un enllaç on potser trobaràs la solució:

    http://gorkalopez.blogspot.com.es/2013/06/google-y-el-misterio-de-las-fotos.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jordi t,ho agraeixo molt, la Sus m,ha dit que la solució li havies donat tu i aquesta tarda m,ho ha dit i ja ho he arreglat. Mooooltes gràcies, company!

      Elimina
  7. Respostes
    1. Fue mucha suerte, ya que tecnicamente no tienen mucha complicación, ah! Y tener el 70-200 a mano. Un abrazo

      Elimina
  8. Respostes
    1. Ostres Anna! Benvinguda al blog...., fa dies que no veig el teu treball fotogràfic :-( Gràcies per la visita ;-)

      Elimina
  9. Buf! La primera se'n surt, realment. Ben aprofitada l'ocassió. A mi les tronades em fan molt de "yu-yu"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja som dos els que tenim por. Per sort aquell dia estava lluny i no tenies cap mena de sensació de perill, tot un plaer. Una abraçada

      Elimina
  10. Eduard, muchas gracias por las imágenes, son realmente preciosas !!!!! y muchas gracias por compartir los datos técnicos.
    Desde luego tienes muy buen ojo ... para la vida ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu si que tienes un buen ojo para la vida i unas habilidades enormes. Un abrazo compañero

      Elimina
  11. Bufa Noi, s'em fa difícil triar una entre les dos primeres i la quarta, segurament la primera és la que impacta més i destacaria la "butllofa" que fa la tempesta i el cel net a sobre, poca cosa puc dir més que: Enhorabona!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un cop de sort, Pere. Però alló que es diu, si ha d,estar. ;-)

      Elimina