Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 2 de juny del 2014

Sembra de l’arròs



Aquests dies s’està finalitzant la sembra d’aquest cereal oriental. A l’Empordà va tenir el seu punt àlgid al segle XVIII, aleshores hi havia més de 2.000 Ha dedicades a aquest conreu, actualment se’n dediquen unes 900Ha repartides en tres nuclis, el més gran a la zona del Baix Ter amb unes 650Ha, un altre nucli a Castelló d’Empúries amb 170 Ha i 111Ha a Bellcaire d’Empordà.
Deixeu-me explicar una teoria sobre la paraula “eixida”, que a l’Empordà s’utilitza per denominar la terrassa de la casa o el mas, crec que va ser portada pels treballadors vinguts de l’Albufera de Valencia per allà al segle divuit a ajudar a les tasques del conreu de l'arròs. Si coneixeu les difrents parles de casa nostra, aquest mot és d'orígen valencià i no torna aparèixer fins que ens trobem a l'Empordà....Un altre dia us he d’explicar coses de l’arròs i la malària a l’Empordà...
Aquestes imatges són fetes el dissabte passat, aprofitant el moment de la sembra en que tota la superfície de l’arrossar està inundada i es transforma en un mirall. Espero que us agradin.

La primera imatge i a petició d’en Pepet l’hem enviat a “l’esteticien”  anomenat lightroom, allí se li ha fet el següent: ombres +44%, blancs +17%, negres +40% un toc de claretat al 25% i com darrer retoc el magenta se li ha tret -25% de luminància i -25% de saturació però, realment el toc màgic crec que ha estat amb reduir la luminància del taronja  fins a un -25%, el que l’ha fet emergir de les vores del núvols que a la primera versió estaven cremades. Segur que a les mans d’un expert encara podria millorar molt més.  

10 comentaris:

  1. Guau, bons reflexes. Aquest miralls són molt temptadors. Potser un pelet més de llum al cel perquè quedés més igualat amb la part de l'aigua, jo crec que quedaria millor encara :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pepet, és el "problema" de disposar d'un sol filtre de DN invers :-(. Es clar que, ara que hi penso, amb l'eina "filtre degradat" del lightroom ho podria fer! :-) Ho arreglaré, se és que me'n surto, això si, després he de dir com ho he fet ;-) Una abraçada i gràcies per pasar-te

      Elimina
    2. Tens raó Edu, amb el filtre del lightroom pots compensar aquestes diferències. Segur que t'ensurts :-)

      Són xulíssimes les dues, molt bona feina
      Una abraçada

      Xavi

      Elimina
    3. Ja ho he fet, ara podria iniciar-se una llarga discusió sobre si un li baixaria el contrast o l'altre li donaria més a la claretat, però, aqui si que em nego a entrar-hi a no ser que es faci amb una birra a la ma ;-)

      Elimina
  2. La segunda versión para mi está mucho mejor, y yo creo que como bien dices un degrado digital a la parte inferior acabaría de dejar la foto perfecta. Las luces son preciosas asi como la composición. Un abrazo Eduard.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sin duda alguna con el lightroom y un buen trabajo de campo se puede llegar a un gran resultado. Muchas gracies José

      Elimina
  3. Respostes
    1. Gràcies Antonio. A veure si t'animes i aviat veiem els teus treballs en un blog, no? ;-)

      Elimina
  4. Magnifiques totes dues. I bona feina amb el LR.salut
    JC

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quedo sorprès de lo populars que són les imatges crepusculars..., en el fons som uns romàntics tots plegats

      Elimina