Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 20 de juny del 2014

El rei de la nit



Si fa poc us presentava una entrada sobre la guilla, avui serà el teixó el protagonista. Es tracta d’una imatge feta a l’amagatall de NaturAprop a Sant Esteve de Guialbes. Va ser una nit de bufar i fer ampolles, als pocs minuts de submergir-nos en la foscor de la nit, va aparèixer un primer protagonista, es tractava d’un exemplar amb unes línies molt contrastades i que tenia un comportament absolutament esquerp, a dia d'avui ja s'ha calmat. Per tal d’acostumar-lo i que perdi la por, se li deixava una llum vermellosa que sembla que no el molesta tant. Us deixo una imatge amb la llum vermella i l’altra en que he anat directament a la corba RGB i he seleccionat la R per reduir aquest color d’una forma substancial. La imatge no porta cap més processat. Les altres són fetes amb la llum sense el filtre vermell.
Un dels problemes que vaig tenir va ser a l'hora de composar i d'enfocar, aquest teixó aquella nit em va donar l’esquena, en molt poques ocasions vaig poder composar correctament. A l'hora d'enfocar s’ha de tenir en compte que l’ull d’aquestes feristeles està rodejat de la franja longitudinal de pelatge negra i això ho pot dificultar. En aquells dies tan sols hi havia il·luminació d'un costat que generava ombres molt dures, ara s'ha millorat i és molt més fàcil la composició i l'enfoc.
Dir-vos que és molt emocionant estar dins de l’amagatall i tenir una feristela a un metre de distància. La sents respirar! Aquesta experiència la pots fer acompanyat de la càmera fotogràfica però, si ho fas amb els teus fills pot resultar molt gratificant.
Us deixo alguna foto que vaig fer a la penombra més absoluta, mentre esperava que es fes fosc i, alguns "boscatans" venien a l'abeurador. En totes he tirat d'Iso alt.
 Espero que us agradin!




2 comentaris:

  1. Havia fet un comentari en aquesta entrada fa uns dies; devia despistar-se en la foscor dels bits...Deia que de teixons vius només n'he vist un i em va sorprendre l'agilitat i la gràcia dels seus moviments tot i ser camacurts i rabassuts. Suposo que aquest aspecte m'induïa a pensar que es mouria de forma lenta i matussera.
    Bona feina amb el WB de la segona( quina diferència!). Veig que una sessió en aquest punt dóna molt de si...
    Salut

    ResponElimina