Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dijous, 26 de setembre del 2013

Sorprenent III. Llimacs marins

Cratena peregrina, la més comuna.:




Flabellina affinis, com un cavallet.:
Dondice banyulensis, la vedete del paral·lel.:


Peltrodoris atromaculat, baqueta suïssa.:
Aplysia fasciata, Llebre de mar.:



Per finalitzar la sèrie d’imatges subaquàtiques us deixo les d’aquesta setmana. Pertanyent a una cabussada feta al Cap Norfeu (Roses) i Culip (Cadaqués) i igual que en les altres són fetes amb la compacta submergible de nikon.
Aquest dia (Norfeu) vaig tenir la sort de trobar-me amb quatre de les espècies de nudibranquis típics de la zona, una d’aquestes espècies és endèmica (Dondice banyulensis). Dos dies més tard un company (Pau Calero) em va dir que a Culip havia vist la llebre de mar i amb un puja i baixa, vaig tenir la gran sort de trobar-me amb aquest exemplar de quasi 40 cm de longitud, un monstre al costat dels altres que són mil·limètrics. 
Les fotos s’han fet amb tots els automatismes de la càmera activats i configurada per  macro i el flash activat (menys en el cas de la llebre). L’únic inconvenient ha estat un mar de fons que ha dificultat una mica l’enfoc pel moviment de la massa d'aigua.  Aviat el mar es refredarà i, haurem  d’esperar un any per seguir buscant aquestes petites meravelles del litoral del Cap de Creus :-(

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada