Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 16 de setembre de 2019

La rabosa de la SortAquest estiu m'he posat com a fita el familiaritzar-me amb la fotografia d'alta velocitat i ho he fet intentant treballar amb una de les salvatgines més llestes que tenim, la guilla (rabosa, guineu). Crec que ha estat un encert de triar a aquesta feristela, és abundant i a la vegada és una supervivent i a fe de Déu que no és fàcil fotografiar-la!
Han estat multitud d'intents i molts fracassos, un aprenentatge per cada fracàs i això, segurament és el que més m'està motivant. A hores d'ara els dos únics resultats que tinc són força mediocres però, amenaço en que continuaré intentant-ho.
La fotografia que avui us presento són en realitat dues exposicions, una per la guilla i l'altra pel poble, això si, la fotografia s'ha fet en càmera, és un sol arxiu raw, no hi ha Photoshop.
Rabosa és el nom que se li dona a la guilla a la Ribera d'Ebre i el poble del fons és Tivissa, lloc on vaig nèixer i connectar per primer cop amb la natura, amb les muntanyes calcàries, els boscos de pi bord, de sentir des de casa el crit del falcó peregrí, de la salvatge (cabra hispànica), les històries de llops contades per la gent gran, del flagell dels incedis, de tot alló que està relacionat amb la muntanya mediterrània. 

2 comentaris:

  1. No sé com ho has fet per fer la composició en càmera preveient on "estaria" la guilla. Crec que ha de ser molt complicat, a part de saber on i com poder fotografiar una guilla. N'he vist moltes vegades, de dia i de nit, però no sabria pas on anar-ne a buscar una.....

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Gràcies, Narcís. La complicació real, és encertar bé amb la il·luminació i la posició del bitxo encara més.

      Suprimeix