Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimarts, 4 de setembre del 2018

Paisatge en construcció



L'esclat que hi ha al voltant del vi està comportant canvis importants a nivell de territori i un d'aquests canvis que s'està duent a terme és el paisatgístic. La implementació de les noves superfícies del conreu, ja sigui amb la recuperació de vinyes velles o amb la substitució d'aquestes per noves varietats més apreciades, així com, l'arrajamnet de l'entorn més immediat, està generant uns canvis paisatgístics que es comencen a percebre al peu de serra de l'Albera i al Cap de Creus.
La imatge que us presento avui vol posar l'accent en aquests canvis paisatgístics. Com podeu observar es veuen vinyes de nova implantació, d'altres de més velles i al voltant de les vinyes s'ha tingut cura de "netejar" el sotabosc de les pinedes i sureres, tot creant un paisatge que dona la sensació d'antropitzat. La funció sembla clara, es tracta de crear unes barreres que siguin efectives a l'hora d'aturar els grans incendis tant recurrents a l'aspre.  
El nostre és un paisatge que ha estat treballat per la mà de l'home des de temps immemorials, tot el que veiem és el fruit d'aquesta intervenció humana, amb més o menys encert, està clar, en el cas d'avui diria que és una intervenció força ben encertada.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada