Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

diumenge, 4 d’octubre del 2015

1a llevantada I


Al mediterrani la tardor es caracteritza per la possibilitat de tenir temporals de llevant, aquests temporals es produeixen per l'entrada de vent de component est que quan més recorregut sobre el mar tinguin i més forts bufin, provocaran grans onades.  El pitjor moment per anar a fotografiar-los és el primer dia, moment en que les onades estan molt desordenades i el vent bufa amb la màxima intensitat llençant-nos a sobre l'aerosol halí.

Les imatges que avui us mostro són del primer dia del llevant de les botes, nom local que se li dona a aquestes llevantades del mes de setembre, ja que era el moment en que els pagesos aprofitaven per treure les botes a l'exterior i que s'estanyessin, això vol dir que la fusta es mulli i es dilati en recuperi la estanquitat.  

8 comentaris:

  1. Amazing! I like photography with long exposure very much. Those pictures are wonderful, with great colours in the blue tones. In the second one I can even see a glans of red, this must be from the sunset.
    Nice sunday, Hilde

    ResponElimina
    Respostes
    1. Thanks, Hilde. Both pictures are made in the same place. It is opposite the sun, red is almost absent.

      Elimina
  2. Quna velocitat d'obturació tenen? A mi m'agrada, amb aigua, de 0'3 o 0'4 per a poder tenir textures, i les de la priemra son molt xules.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Chabier, Aquesta primera la vaig tirar a 1s perquè ja hi havia molta llum i volia mantenir el diafragma tancat per tenir profunditat de camp i l'Iso també baix, d'aqui aquesta forma de "barba" que agafa la textura de l'aigua. Una abraçada

      Elimina
  3. Potentes y llenas de dinamismo. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Jose. Dos o tres veces como máximo tenemos la oportunidad de fotografiar olas de cierta entidad y el otro día la hubo :-)

      Elimina
  4. Quines imatges més "Cantabriques"
    S'han d'aprofitar aquests dies i gaudir de la força del Mediterrani!
    Molt maques aquestes textures
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Jordi. Són pocs els dies que tenim el mar mogudet i cal tenir-ho toto molt planificat per saber on anar.

      Elimina